Får 220.000 kroner i støtte fra Kulturrådet

Torsdag fikk Arctic Moving Image & Film Festival (AMIFF) beskjed om at de får solid økonomisk støtte fra Kulturrådet.

STØTTE Helene Hokland og AMIFF har kontroll.  Foto: Arkiv

nyheter

Pengene er støtte til neste års festival. AMIFF holdes hvert år i oktober.

– Vi har nervøst ventet på denne meldingen, og lettelsen er nå stor. De har økt støtten fra i fjor, fra 200 000 til 220 000, og det er et klart kvalitetsstempel fra Kulturrådet, som med dette viser at de har tro på festivalen og det innholdet vi presenterer, sier festivaldirektør Helene Hokland.

AMIFF søker under ordningen prosjektstøtte for visuell kunst hvert år. Ikke mange søkere fikk økt støtten i år, og noen fikk til og med senket støtten. AMIFF føler seg derfor privilegerte.

– Det er hardt å drive festivalen, for det er relativt lite penger vi får i støtte til festivalen i sin helhet. For å få til økonomisk og å holde et internasjonalt nivå på kunsten og filmene, må vi som jobber med festivalen ha fulltidsjobber i tillegg, skriver hun.

– Denne tillitserklæringen fra Kulturrådet er svært motiverende, og nå er det ny giv i den lille festivalstaben. Full gass for å få festivalprogrammet ferdig i god tid til 18. oktober, når festivalen starter.

– En god del ting er allerede bestemt, ettersom innholdet relatert til visuell kunst måtte være klart når søknaden til Kulturrådet gikk inn i mars, skriver hun.

AMIFF har også fått støtte hos Fritt Ord, Norsk filminstitutt, Kunst i Offentlige Rom (KORO), Sparebankstiftelsen Harstad Sparebank og Troms fylkeskommune.

Harstad kommune har gjennom sin næringsstøtteordning gitt støtte til et lite prosjekt før festivalen finner sted. AMIFF kommer nå til å kontakte det lokale næringslivet for å spørre etter støtte.


800 besøkende kom for å se Brillebjørn og film:

Brillbjørn ble poppis: Besøksrekord på barnefilmfest

Gratis popkorn, halve billettpriser og Brillebjørn på besøk førte til 200 flere besøkende på Barnas filmfest i år fra i fjor.Dro til Cannes for selge slaget om Narvik

Narvikordfører Rune Edvardsen har vært på filmfestival i Cannes i helga, for å selge inn tv-serien om krigshendelsene i Ofoten.