4. mai var siste arbeidsdag for 71 år gamle Hans Krogstad. Siden 1987 har han jobbet som overlege i Harstad, og de ti siste årene av hans karriere var han også seksjonsoverlege.

For å ha noe å gjøre har han nå takket ja til å jobbe ved Vitalisklinikken i Harstad der han skal bidra som gynekolog.

– Det blir noen dager i måneden når det passer. Da har jeg friheten som pensjonist, samtidig som overgangen fra å jobbe hver dag ikke blir så stor, sier han.

Krogstad var ferdig med sin utdanning i Irland i 1975. Deretter tok han spesialistutdanning i Tromsø som han ble ferdig med i 1982. Etter en periode i Hammerfest har han jobbet som overlege i Harstad siden 1987.

Les også: Her er historien om Sykehuset i Harstad

Utvider tilbudet

Vitalisklinikken har siden 2015 hatt en privatpraktiserende gynekologtjeneste. Tilbudet er godt mottatt av kvinnene i Hålogalands-regionen og etter hvert har klinikken hatt utfordringer med å møte etterspørselen etter denne typen tjenester.

– Til tross for en utmerket gynekologtjeneste ved UNN, opplever mange at ventetiden kan være lang. Utfordringer med hensyn til kapasitet gjør at pasientene ofte havner i helsekøen. Dette gjelder spesielt for vanlige undersøkelser, kontroller og mindre inngrep som utføres av gynekolog, forteller Vitalisklinikke i en pressemelding.

Vitalisklinikken har for tiden 18 medarbeidere. Klinikken har allmennleger, flyleger, dykkerleger, offshoreleger og sjømannsleger. De har også psykologer, jordmødre, gestaltterapeut, kosmetisk sykepleier, naprapat og akupunktør.

Les også: Tillitsvalgte ved sykehuset i Harstad uten tillitt til ledelsen i Tromsø

Spesialist-satsing

De siste årene har Krogstad jobet med å utdanne legespesialister ved sykehuset lokalt. Et mål har vært å utdanne folk som vil fortsette å jobbe i Harstad.

– Vi ønsker spesialister med tilknytning til området. Håpet er at vi skal bli selvforsynt i løpet av noen år, sier Hans Krogstad.

Første dag på jobb blir 8. juni. Krogstad skal da jobbe sammen med gynekolog Hallvar Fjelltun som allerede er tilknyttet klinikken.