Heldigvis skjer ikke dette på landeveien, men på de forskjellige løpsbanene rundt omkring i Norge og Sverige.

Nylig knuste han alle under Drag Race i et ufyselig vær i Tromsø. Ikke bare hadde han beste tid i sin klasse (7,15 sekunder), men også den høyeste topphastigheten (176) på de 201 meterne.

– Det å gi full gass, kjenne trykket i magen og samtidig føle at man har kontroll er en følelse som kun billøp kan gi. Det er råkult, og man sitter bare med et stort smil om munnen når det går bra, sier han.

240 på speedometeret

Ungdommen har vokst opp på Drag Race-baner. Fartsgenet ligger i blodet. Han er sønn av ikke ukjente fartsfantomet, Ole Johnny Pettersen.

– Det var morsomt å slå pappa i Tromsø, smiler han.

I Tromsø stilte han opp i en Porsche 911 turbo s, verdens raskeste serieproduserte gategodkjente bil.

– Det var svært vått, kun fem grader, med vinterhjul og jeg hadde firehjulsspinn i første og andre gir. Likevel ble det beste tid. Denne bilen er bygd for fart, sier han.

Men det er ikke vare Drag Race for den spenningssøkende harstadværingen. I fjor høst var han sammen med faren i Las Vegas og kjørte på en speedbane.

– Det var veldig kult. Jeg kjørte en AMG Mercedes og hadde på det meste nærmere 240 på speedometeret.

Saktejobb

Han har vært på forskjellige baner fra han ble født, og liker å skru på biler.

– Det å være med i motormiljøet er så mye mer enn bare å kjøre fort. Samholdet er nok årsaken til at man holder på, sier han.

I disse dager venter han på privatbilen sin. Det er ikke en personbil som du ser veldig ofte på nordnorske veier.

– Jeg har kjøpt en brukt Ford Mustang GT. Jeg er spent på hvordan hvor mye jobb det er før jeg får den på veien. Men trolig må gir og motor demonteres og smøres opp før jeg kan ta den i bruk. Med litt modifisering vil den ha rundt 600 hestekrefter. På landeveien vil jeg ta det rolig, men jeg kommer til å bruke den også i løp, sier han.

– En som er så opptatt av fart og spenning. Du har vel en fartsfylt jobb?

– Nei. I Norge er det ikke mulig å leve av å kjøre Drag Race, smiler han.

– Jeg er maskinistlærling og jobber på ferge. Det er ikke til å legge skjul på at jeg synes den går litt sakte, sier han.

Las Vegas: I fjor høst hadde Simen Eidnes Pettersen og faren, Ole Johnny Pettersen, drømmedager på amerikansk jord. Privatfoto Foto: Odd Leif Andreassen
2017: I fjor vant han med Porsche 911 turbo s under Night of Thunder på Evenes. I år stiller han opp igjen for å forsvare tittelen. Privatfoto Foto: Odd Leif Andreassen