Går fra toppjobb på Nasjonalmuseet for å lede Sør-Troms museum

Sabrina van der Ley fra Köln starter i jobben 1. september.

FRA NASJONALMUSEET: Sabrina van der Ley (51) er ansatt som ny direktør i Stiftelsen Sør-Troms Museum fra 1. september 2018. Hun kommer fra stilling som avdelingsdirektør for samtidskunst ved Nasjonalmuseet.  Foto: Dag A. Ivarsøy

NOMINERT: Sør-Troms Museum er blitt nominert som kandidat for årets museum av Museumsforbundet i 2016 og i 2018. – Jeg håper at jeg kan bidra sammen med alle mine nye kolleger til at vi fortsatt jobber for å vinne den gjeve prisen, sier Sabrina van der Ley.  Foto: Bente-Lill Dankertsen

nyheter

Sabrina van der Ley (51) er ansatt som ny direktør i Stiftelsen Sør-Troms Museum. Hun kommer fra stilling som avdelingsdirektør for samtidskunst ved Nasjonalmuseet hvor hun har vært ansatt siden 2011.

– Sabrina van der Ley kan vise til bred nasjonal- og internasjonal ledererfaring fra ulike kultur- og museumsinstitusjoner, hvor hun har innehatt roller som avdelingsdirektør, daglig leder, kunstnerisk leder, kurator, produsent, redaktør og formidler. Hun har solid erfaring med drift og utvikling av kulturinstitusjoner, museer, private kunstsamling og kunstmesser. Hun har en kunst- og litteraturhistorisk utdanning med en Master of Arts fra Universitetet i Köln, forteller Ingrid Skjønhaug ved Sør Troms museum.

Hun sier videre at van der Ley siden 2012 har vært medlem av faglig råd i Lofoten International Art Festival ved Nordnorsk Kunstsenter i Svolvær, og har et stort engasjement og hjerte for Nord-Norge.

- For øvrig har hun vært engasjert i rekke verv, styreposisjoner og vært medlem i ulike kunst- og kulturråd og har et betydelig nettverk både i Norge og internasjonalt.

Den nye direktøren flytter flytter med familien nordover.

Begeistret

Styreleder i Stiftelsen Sør-Troms Museum, Kjetil Bjørkelund, er glad for at Sabrina van der Ley har takket ja til stillingen.

– Jeg er trygg på at hun besitter de egenskaper og har den kompetansen som skal til for å lede og skape god drift samt sikre videre utvikling av stiftelsen i årene som kommer, sier han i pressemeldingen.

Selv sier van der Ley at hun ser fram til å starte i den nye jobben.

- Jeg er begeistret over at museets styre har valgt meg som ny direktør. Sør-Troms Museum er en fantastisk institusjon med veldig dyktige fagfolk som jeg gleder meg veldig til å jobbe sammen med. Det er spennende å komme til et kulturhistorisk museum, og bidra med et kunsthistorisk blikk på samling og utstillingsprogram.

Den nye direktøren sier at hun alltid jobbet og tenkt på tvers av flere fagfelt i sin tid på Nasjonalmuseet.

- Så jeg gleder med til å fortsette og utvide det gjennom oppdagelsesreiser i Sør-Troms Museets mangfoldige hus, og vil gjerne bidra å engasjere og inspirerer våre besøkere med bred tverrfaglighet og nye fortellinger. Museet har realisert imponerende prosjekter og utstillinger de siste årene, og er underveis med enda flere. Velfortjent har Sør-Troms Museum blitt nominert som kandidat for årets museum av Museumsforbundet i 2016 og i 2018, og jeg håper at jeg kan bidra sammen med alle mine nye kolleger til at vi fortsatt jobber for å vinne den gjeve prisen, sier Sabrina van der Ley.

Store institusjoner

Den nye direktøren er født 1967 i Köln, Tyskland. Før hun jobbet i Nasjonalmuseet, var hun sjefkurator for samtidskunst ved Hamburger Kunsthalle.

Sabrina van der Ley har studert kunsthistorie, samt engelsk og tysk litteratur ved universitetet i Köln og har M.A. i Contemporary Conceptual Wall Drawings. Hun har mange års erfaring fra kunstgallerier i Tyskland, Storbritannia og USA, samt ledererfaring fra Gesellschaft für Moderne Kunst am Museum Ludwig, Sammlung Hoffmann, Art Forum Berlin og Hamburger Kunsthalle.