Avdelingen i Harstad blir den femte i landet. Tromsøbedriften som startet opp i 2016 har fått en knallstart. I løpet av halvannet år gikk de fra null i omsetning til 130 millioner i 2017. Resultatet ble på seks millioner.

Det er Gunnar Bendixen som skal lede avdelingen i Harstad og Narvik. Han er utdannet byggmester, og drev for noen år siden byggevarehus på Borkenes.

– Mandag var første dag, så nå begynner vi å stake ut kursen i Harstad. Skal vi tolke noe ut fra møtene vi har hatt kommer dette til å bli bra. Responsen har vært veldig god, sier han.

270 vikarer

CB Partner har spesialisert seg på utleie til industri, bygg og anlegg.

– Vi er et supplement til de lokale håndverkerne. Mange bedrifter er små og har ikke kapasitet til å bli med på litt større prosjekt. Da kan vi bistå med å skaffe den fagkompetansen de trenger for å få oppdrag de kanskje ellers ikke ville ha hatt mulighet til å ta, sier han.

De er representert i Tromsø, Alta, Harstad, Bodø, Oslo og snart i Trondheim. De har ni ansatte, men har 270 vikarer som står klart til å dra dit det er jobb.

Daglig leder Tobias Appelbom i CB Partner Group sier folkene kommer fra Romania, Slovakia, Estland Litauen, Polen og Argentina.

– Det finnes ikke ledige norske håndverkere. Vi har en egen avdeling i Polen som finsikter folk. Vi er opptatt av at de vi ansetter er fagfolk. I tillegg følger vi dem tett opp slik at de får opplæring i lokale forhold. Det er forskjell på å jobbe i Oslo og i Harstad, sier han.

Noen får fast jobb

De prøver primært å få tak i folk som kan engelsk. Av og til er ikke det mulig, men da er det alltid folk som kan begge språkene med i teamet vedkommende skal jobbe i.

– Skal en ansatt føle seg trygg må han forstå beskjedene. Det er vårt ansvar å sørge for at alle får best mulig forhold å jobbe under. Det er ikke bare språket som kan være utfordrende, men også mangel på riktig verktøy. For at både den ansatte og kunden skal bli fornøyd hender det at vi supplerer med ekstra verktøy slik at vedkommende får utført jobben til avtalt tid. For at resultatet skal bli best mulig, følger vi tett opp arbeidstakeren, sier han.

Bendixen og Appelbom er fullstendig klar over at bemanningsbransjen har et frynsete rykte. Det er noe de ikke kjenner seg igjen i.

– Vi sitter på en rekke solskinnshistorier. Mange av våre vikarer har fått den nødvendige yrkeserfaring, og har gjennom engasjementet fått fast jobb. Det er ingenting som gleder oss mer, sier de.