Vil ha bredere forbud mot burka og niqab i Harstad

Stortinget vedtar denne uka forbud mot bruk av burka og niqab i skolen. Kristian Eilertsen (Frp) vil foreslå forbud også i Harstad kommune.

Kristian Eilertsen Arkivfoto  Foto: andreas Isachsen

nyheter

Kommunestyrerepresentanten i Harstad vil fremme forslag om at Harstad kommune som arbeidsgiver, skal forby ansatte å bruke plagg som burka og niqab på kommunale arbeidsplasser, som skoler, barnehager og sykehjem.

– Dette er ikke et stort problem i Harstad, men det handler om å være tydelig på hvilket samfunn vi vil ha. Plaggene som blir rammet av forbudet, som burka og niqab, er plagg som representerer en ukultur og verdier som ikke er ønsket i Norge, skriver Kristian Eilertsen i en pressemelding.

Han viser til at det er klart at det blir flertall denne uka på Stortinget, for et nasjonalt forbud mot plagg som helt eller delvis dekker ansiktet i barnehager, skoler, universiteter og høgskoler.

Eilertsen er glad for at forbudet kommer på plass, selv om han mener at et totalforbud vil være det beste.


Eilertsen vraket som nestleder av FpUs landsmøte

Eilertsen fikk 30 av 71 stemmer på FpUs landsmøte. Hans motstander, Andreas Brännström, fikk 40 stemmer og er ny FpU-nestformann.Vil ha forbud mot tigging i Harstad

- Vanlige folk i gata har følt seg trakassert av pågående «tiggere», også i Harstad, skriver Kristian August Eilertsen (Frp).Vil forby heldekkende hodeplagg i byens videregående skoler

Torsdag skal Troms fylkesting behandle Frps forslag om å forby nikab og burka i fylkets videregående skoler.