Etter at ildsjel og initiativtaker Hans Petter Schjelderup i Childrens Burn and Wound Care Foundation (CBWCF) forleden holdt foredrag for korpset og administrasjonen, var de ifølge produsent Merete Jakobsen Klæboe ikke et øyeblikk i tvil om at de ønsket å støtte arrangementet.

Bare å ta av seg hatten

– Foredraget gjorde et sterkt inntrykk på oss alle. Det er umulig å ikke la seg bevege av det Schjelderup viser fram av lidelser disse barna har blitt utsatt for.

– Det er bare å ta av seg hatten for den innsatsen han selv legger ned for å skaffe midler som trengs for å hjelpe disse menneskene.

Utfordrer Harstads kulturliv

– Derfor stiller, spiller og marsjerer vi oss gjennom årets løype. Hele korpset går samlet en runde. Da blir det anledning for alle til å gå sammen med korpset, noe vi håper så mange som mulig benytter seg av.

– Dersom alle som slår følge med oss har skaffet seg egen sponsor som betaler minimum 20 kroner per runde, vil det kunne bidra med mange kroner til CBWCF, sier Jakobsen Klæboe og legger til:

– Etter at vi har marsjert vår runde blir det selvsagt opp til hver enkelt hvor mange runder de går til inntekt for CBWCF.

– Vi utfordrer også hele Harstads kulturliv til å stille opp for denne saken, sier hun.

En solid treningsøkt

Også så godt som samtlige lag i Medkila IL stiller i år opp for CBWCF, noe de har gjort siden arrangementet så dagens lys tilbake i 2011. Klubben har i tillegg påtatt seg å stå som teknisk arrangør for avviklingen av Walk and Run.

A-lagsspillerne Patrick Hind Schjelderup, Sigurd Madsen, Stian Reppen Pettersen og spillende trener Thomas Bergland tok i en pause under torsdagen trening pil og bue fatt, og som en symbolsk handling siktet de på samtlige andre fotballag i byen, uansett alderstrinn for å utfordre disse til å stille opp på årets arrangement

– Still opp for en god sak. Går, løper eller jogger du 10–20 runder i den 400 meter lange runden, har de fleste av oss gjennomført en solid treningsøkt, sier de fire som håper å se horder av fotballspillere innom i løpet av dagen.

SYMBOLSK: Medkila-spillerne Sigurd Madsen (t.h.), Patrick Hind Schjelderup, Stian Reppen Pettersen og Thomas Bergland sikter symbolsk mot alle byens fotballag med utfordring om å stille opp under Walk and Run. Foto: Andreas Isachsen