Totalt fordeler fylkesrådet i Troms rundt 53,5 millioner kroner til anlegg for idrett, friluftsliv og fysisk aktivitet. Av de godkjente søknadene får 28,2 prosent tildelt midler, noe som er en økning på 2,9 prosent sammenlignet med fjoråret, skriver fylkesrådet i en pressemelding.

– Det er en formidabel vilje til å bygge anlegg i Troms. Spillemidlene er et viktig bidrag i arbeidet for at flere kan være fysisk aktive i anlegg og områder som er godt tilrettelagt. I alt 50 av 122 søknader får tilsagn om hele eller deler av søknadsbeløpet.

– Dette viser at behovet for midler til anlegg for idrett og fysisk aktivitet er langt større enn det tilgjengelige rammer kan innfri, skriver fylkesråd for kultur og næring, Sigrid Ina Simonsen i meldingen.

Gjennom årets fordeling tilgodeses ulike typer idretts-, friluftslivs- og nærmiljøanlegg. Over 50 prosent av alle nærmiljøanleggsøknader imøtekommes.

Bevilgninger til kostnadskrevende anlegg fører til svingninger i hvordan de ulike regionene kommer ut i de årlige tildelingene. På grunn av etterslepet av midler vil det fortsatt være slik at mange søkere må vente på spillemidler til senere års fordelinger.

Søknader fra Tromsø kommune og Tromsøregionen står for godt over halvparten av søknadsbeløpet fra Troms. Store byggeprosjekter som Tromsøbadet og TUIL Arena får spillemidler i år og vil også få spillemidler de nærmeste årene.

Noen eksempler på anlegg som mottar midler ved årets fordeling:

Sør-Troms

– Grottebadet AS, sikkerhets- og overvåkingsutstyr

– Harstad klatreklubb, klatrevegg i Hålogalandshallen

– IF Kilkameratene og Kilkam Anlegg AS, klubbhus og tidtaker/speakerbu

– Kvæfjord skytterlag, 200m skytebane

– Skånland og Omegn IF, garderober i SOIF-huset

– Ibestad kommune, rehabilitering svømmehall Ibestad

– Ungdomslaget Fram, utvidelse og forbedring av lysløype på Soløy i Lavangen

– Salangen kommune, klatrevegg i Salangshallen