Nordic Management har brukt 12 millioner for å oppgradere hotellet, og bookingansvarlig Gry Dybdal sier de gleder seg til å komme i gang.

– Dette har jeg virkelig stor tro på. Dette er et botilbud uten bespisning og annen service man er vant til på hotell. Men vi ser at stadig flere turister, men også forretningsreisende ønsker kun en seng, sier hun.

Strekker seg langt

Dybdal sier interessen for Harstad har økt de siste årene, og stadig oftere er det fullt på hotellene.

– Vi mener at dette kan bli et supplement. Behovet er absolutt til stede. Stadig oftere er hotellene fulle. De som bestiller rom samme dag, har opplevd å gå på en smell. I slike tilfeller strekker vi oss langt og har tatt i bruk møterom for at gjesten skulle få en seng å sove i, sier hun.

Fjoråret var veldig bra for hotellene. For første gang ble det solgt over 120.000 gjestedøgn, og Dybdal sier årets sommer er minst like god.

–I juni og juli fylles det opp rekordraskt. Det som er nytt er at også vintertrafikken tar seg kraftig opp. Det er spesielt nordlysturismen vi merker, sier hun.

Små fjernsyn

Torsdag tok hun med Harstad Tidende på omvisning. Det luktet nymalt og rommene var moderne. Det meste var klart. Litt småpusk var igjen, og de siste kodelåsene på rommene ble montert.

– De fleste bad er også oppusset. Mange badekar er borte og erstattet med dusjvegger.

F2 har seks kategorier rom. Det er alt fra enkeltrom til familierom og leiligheter. Det vi merket oss på den negative siden er at tvene på rommene er små, og av eldre modell.

– Jeg skal ta det opp med de ansvarlige, ler hun.

Resepsjonen er historie, og i stedet er det plassert en koselig sittegruppe der. Lobbyen har fått nye møbler og et svært tv.

– Jeg trodde det skulle være et tv her. sier Dybdal da hun står ved den nye sittegruppen.

– Kanskje er det blitt forandringer i planene. Det må jeg skal sjekke.

Gjestene kan kun bestille rom via nettet, og de får da en kode som går til ytter- og romdør.

– De vil ikke bli møtt av noen ansatte. Mat må de kjøpe andre steder. De som ønsker det kan kjøpe frokost på et av de andre hotellene, sier hun.