– 800 besøkende har vært innom kinoen på Barnas filmfest. Det er 200 flere enn i fjor, og 300 flere enn i 2016, sier Helene Hokland ved Harstad Kino. At besøket stadig blir bedre, tror hun kommer av at filmfesten blir stadig bedre kjent blant folk, og at folk liker den godt.

– Gjensyn med filmer fra det siste halvåret, halv pris på billettene og gratis popkorn til barna er svært populært.

Sa hei og dansa

Den best besøkte filmen var «Den utrolige historien om den kjempestore pæra», og det er også den nyeste filmen som ble vist. 174 personer så filmen. Begge forestillingene med familiefilmen «Brillebjørn på bondegården» var utsolgt. Hovedtrekkplastret i år var besøk hovedpersonen selv, kjent fra Barne-TV. Peik Herman Ridderseth (3 år) er en ekte Brillebjørn-fan. Hn ble veldig stolt og litt sjenert over møtet.

– Jeg sa «heia», og så vinka han til meg, for han kan ikke snakke. Så dansa vi og koste litt, sier han. Peik så filmen for andre gang lørdag, noe han var veldig godt fornøyd med.

Skryter av kino-gjengen

Hokland skryter av Emilie Lind Strand og Konstanse Fjellvang fra teaterlinja ved Harstad kulturskole, som byttet på jobben med å være Brillebjørn.

– I tillegg har nesten alle som er ansatt ved kinoen vært i sving i dag, med popping av popkorn, billettsalg og kosting av popkorn i kinosalen. De har jobbet intenst og gjort en super jobb, sier hun.

STOLT: I år var trekk­plast­ret et be­søk av sel­ves­te Bril­le­bjørn. Foto: Pri­vat
GRA­TIS: «Å, gud, kor my­kje popkorn!» var ett av gull­kor­ne­ne som kom fra bar­ne­munn på lør­dag. Foto: Harstad Kino