Lørdag formiddag fikk brannsjefen i Harstad brann og redning beskjed fra kona si om at barndomshjemmet hans i Kilbotn stod i full flamme.

– Du kan spørre alle som har mistet barndomsminnene sine om hvordan det føles; det føles forferdelig. Jeg hadde mange personlige eiendeler i huset, og de er borte for alltid, sier Frantzen.

Lite igjen

Frantzen var på hytta si i Steinsåsen da kona ringte til ham og sa at eneboligen brant.

– Da kastet jeg meg i bilen og kjørte hjem. Jeg forsto ganske raskt at det ikke var noe å berge. Det gikk veldig fort fra huset tok fyr til det var overtent, forteller han.

Under en time etter brannen oppsto, er det kun piper og grunnmur igjen etter flammens inferno.

Utleid

LES OGSÅ: To barn og én voksen reddet seg ut fra brennende hus

Faren til Ove Frantzen står som er huseier, men huset er utleid til en familie.

– Det var en voksen og to unger på syv og ni år inne i huset. De kom seg ut selv da de så hvor galt det var, sier brannsjef Ove Frantzen.

Frantzen forteller at personene i huset i svært liten grad ble skadet, men den voksne personen pustet kanskje inn noe røyk.

Stor spredning

Det er glør fra huset som har spredt seg til det tørre gresset. Selv om det har regnet er det veldig tørt i marka, forteller Frantzen.

Rundt huset i Aspelia er det flere svarte områder etter glør fra huset. Politiet forklarte på stedet at brannvesenet har kontroll.

– Det er veldig tørt, men slik vindretningen er nå, så har brannvesenet kontroll. Så lenge det er fyr i huset må vi gå rundt å sjekke at det ikke tar fyr i noe annet, sa innsatsleder Knut Holen på stedet i 12.30-tiden lørdag.

Harstad brann og redning var ute i terrenget omkring huset og spylte med vannslanger for å hindre videre spredning.

Mannskap fra Harstad brann og redning var på stedet 10 minutter etter meldingen kom. Foto: Håkon Wikan
Det var lite igjen etter flammenes herjinger. Foto: Håkon Wikan