Harstad Brann og Redning arrangerte i fjor Blålysdagen sammen med politi og ambulanse, noe som ble en kjempesuksess.

- Vi hadde mellom 1.000 og 1.500 mennesker innom denne lørdagen i juni. Siden denne dagen ble så bra, utvider vi arrangementet i år og gjør det til Beredskapsdagen, sier Alf Jacob Salberg i ei pressemelding.

Ønsker rekruttering

I fjor stilte 17 frivillige fra Brann og redning opp for å gjøre dagen så bra som mulig for publikum, i tillegg til folk fra politi og ambulanse. I år er det nærmere 50 som stiller opp for å drifte arrangementet. I tillegg til brann, politi og ambulanse, representeres Røde Kors, Norsk Folkehjelp, Sivilforsvaret, Norske Redningshunder, Redningsselskapet, Statens Vegvesen, Harstad Havn, Kystjegerkommandoen og Norsk Luftambulanse.

Arrangementet skal presentere disse organisasjonene, som jobber side om side i nødssituasjoner.

- I tillegg er dette en mulighet for rekruttering for beredskapsaktørene, sier Salberg.

Flust av aktiviteter

Aktivitetene under årets arrangement er mange. Blant annet kommer Redningsskøyta Elias, Politiet tilbyr barn å bli etterforskere for en dag og ambulansen gir undervisning i hjerte/lungeredning.

- Liften vår kommer for å heise publikum til værs, Bjørnis danser og har kafé, Kystjegerkommandoen kjører KJK Challenge, med mer. Dette kommer til å bli en kjempefest på parkeringsplassen til UiT Campus Harstad, sier Salberg.