Klar tale fra en av seniorgolferne som torsdag formiddag spilte sin første runde golf for året ved golfbanen ved Røkenes Gård.

– Det er også en av grunnene til at jeg for en del år tilbake startet opp med golf i 2004. Det var Erling Bere som fikk meg til å starte opp. Han var banemester her da, sier Brit Oshaug.

Dugnadsånd

Den pensjonerte læreren fra Harstad Folkehøgskole tok nylig over ledervervet i Harstad Golfklubb.

– Allerede da jeg var på tampen av min yrkesaktive tid startet jeg opp med å forberede meg på å bli seniorspiller i golf. Jeg hadde lagt inn rundene her på banen torsdag morgen sammen med de andre seniorene i klubben, forteller Oshaug, som torsdag formiddag kunne ønske medlemmene i Harstad Golfklubb velkommen til årets første golfrunde.

Dagen før hadde 30 av klubbens medlemmer jobbet dugnad for å få banen klar til spill Hun er svært glad for at dugnadsånden i en klubb med 150 medlemmer er på plass.

Beskjeder

– Vi kommer i dag til å gå alle ni hullene. Vi kommer senere i år til å endre noe på rekkefølgene av hullene her på golfbanen. Slik at hullet ved den nye klubbhuset er hull nummer en.

Oshaug er en av mange av seniorene i klubben som har tatt på seg verv i klubben i 2018. De fleste med verv er seniorer i klubben og det er få av dem som «misser» den faste runden hver torsdag klokken 10.00.

Ved klubbhuset bak låven på Røkenes Gård har klubben fått satt opp et eget lite klubbhus. Her er samlingspunktet for golfere før de skal ut på årets første runde.

– Bonusen er kaffe og vafler inne hos Sverre på Røkenes Gård, sier Sverre Bruun, som denne torsdag skal gå på runden sammen med leder Brit Oshaug og Odd Steinar Martinussen.

På åpningsdagen er det 15 spillere som har tatt turen til nihullsbanen nord for Harstad sentrum.

Ivrig gjeng

– Vi har en gjeng med dedikerte medlemmer. Svært mange bidrar for at klubben skal gå rundt og stiller opp når vi trenger å få fikset ting. Nylig hadde vi lotteri for å få fornyet noen av baneutstyret. Da kom det inn 20.000 kroner, forteller Oshaug.

Seniorene var svært glad for å kunne legge ut på årets første offisielle golfrunde på banen ved Røkenes Gård torsdag.

Det er helse i hvert skritt og slag. Denne gangen gikk Brit ut på runde med Sverre Bruun og Odd Steinar Martinussen. Damene i klubben har noen meter kortere utslag enn mennene.

– I dag er det bare meg og Ingebjørg Steen som går sammen med guttene. Men det er flere kvinner i klubben. Det er ikke alle som har rukket å bli pensjonist. De er nok på jobb nå, sier Oshaug, etter at hun har unnagjort sitt andre utslag for dagen.

Årsdebuten

Den nyvalgte lederen er nøye på tiden når beskjeder skal gis. Karene som venter utålmodig på årsdebuten innrømmer gjerne at det ikke bare i golfsporten en snakker om handikap.

De hører dårlig eller ser noe dårlig. Men så lenge de klarer å bære golfbagen sin selv, og gå ni hull på tre timer, så er det aldri for sent å spille golf. De eldste på torsdagens runde har brekket 84 år. Uten at det er noe handikap.

– Det er fortsatt mulig å lære seg å spille golf. Allerede 5. juni starter vi golfkurs her i klubben. Og tidlig i juli i perioden fra 2. til 4. juli skal Martin Kaarby arrangere golfskole for de mellom seks år og 16 år, forteller Brit Oshaug, leder i Harstad Golfklubb.

Fram til nå har mange av medlemmene dradd utenlands for å terpe på sving og putter. Nå er det klar for å spille nord for polarsirkelen. Kommende helg drar flere av klubbens medlemmer til Ofoten, for å være med på åpningshelga ved golfbanen i Skjomen sør for Narvik.

DREVNE: Seniorene i Harstad Golfklubb samles hver torsdag klokken 10 ved banen på Røkenes Gård under golfsesongen. Torsdag 24. mai var det endelig klart for årets første runde. Denne gang går Brit Oshaug sammen med Sverre Bruun og Odd Steinar Martinussen. Foto: Picasa
STYRINGEN: Brit Oshaug har tatt styringen i Harstad Golfklubb. Seniorene i klubben kriblet torsdag etter å få gå sine første ni hull på golfbanen ved Røkenes gård. Foto: Tore Skadal Foto: Picasa
STRÅLENDE: Før jobbet de sammen på Rå videregående skole i Kvæfjord. Nå trår de gresset rundt Røkenes Gård for å være med på senior golf. Knut Steen Henriksen (t.v.) og Asbjørn Olafsen, gleder seg til årets første golf runde på golfbanen ved Røkenes Gård. Foto: Picasa
INFORMASJON: Leder i Harstad Golfklubb, Brit Oshaug, informerer seniorgolferne før årets første runde skal unnagjøres. Her har Simon Kaarbø kommet med et innspill. Foto: Tore Skadal Foto: Picasa