– Det er i kommunens interesse at folk kommer seg på tur, og vi vil nå ta kontakt med Harstad bedriftsidrett for å rydde opp i parkeringssaken ved Breivikhaugen. Kommunen har til nå bøtelagt to bilister som har parkert i området rundt Breivikhaugen siden veien ble opparbeidet, sier rådmann Hugo Thode Hansen i Harstad kommune.

– Flere kunne vært bøtelagt

– Hadde vi tolket parkeringsreglementet mer restriktivt, skulle mange flere vært bøtelagt, men de to som har fått bøter har gjort trafikkfarlige parkeringer der både veien og gang/sykkelstien har vært brukt, sier han. Han legger til at foreldre har tatt kontakt med kommunen og uttrykt bekymring for barna som ferdes i området.

– Det er en grunn til at det er parkeringsforbud og 30-sone i området, sier Hansen.

Ikke mottatt søknad

– For at biler skal kunne parkere lovlig i området, må det legges til rette for det. Det er Harstad bedriftsidrett sitt ansvar som arrangør av «Ti på topp» at parkeringen i Breivikhaugen er tillatt å bruke. Harstad kommune har tidligere i vår skissert løsning ved at det fremmes en søknad, melder rådmannen.

– Dette har vi gitt beskjed om til Harstad bedriftsidrettsråd i felles møter der viktige utfartsområder i Harstad har vært diskutert. Vi har ikke mottatt en slik søknad, men vil nå ta kontakt med Harstad bedriftsidrett og Asbjørn Kaarbø, slik at saken kan få en løsning til beste for alle parter, både beboerne, bilister og turgåere, sier Hansen, som roser Kaarbø og bedriftsidretten for engasjementet de viser og tilretteleggingen for at «hele kommunen» er ute på tur.

– Bedre folkehelsetilbud finnes knapt, sier han.

Advarer

Det var i Harstad Tidende onsdag at Asbjørn Kaarbø i Harstad bedriftsidrett uttalte at kommunal vrangvilje hindrer folk i å komme seg ut på tur. Dette på grunn av at turfolk risikerer å få parkeringsbøter på 900 kroner i Breivikhaugen.

Han innhentet selv tillatelse fra grunneier Harstadbygg om å bruke snuplassen i Breivikhaugen til parkeringsplass for folk som går Ti på topp-løypa opp til Lille Hinnstein, Hinnstein, Varheia eller Blåfjellet.

– Jeg har også snakket med vedkommende som brøyter her om vinteren, og med sjåføren av renovasjonsbilen, begge hevder parkeringen ikke er til hinder for dem. Derfor er det helt ubegripelig at kommunen plutselig slår seg vrang og bøtelegger folk som parkerer bilene her. Det har vi gjort i minst åtte år uten at noen har reagert, sa Kaarbø.

– Kommunen viser til et parkering forbudt-skilt ved innkjøringen til Breivika og Ruggevika, som også omfatter den private snuplassen Breivikhaugen. Jeg har bedt om å få tillatelse til å bruke et friområde som jeg og Harstadbygg eier til parkeringsplass. Det sier kommunen nei til. Begrunnelsen er at bilistene da må krysse et fortau. Kommunens steile holdning gjør det ikke akkurat motiverende å starte nye prosjekter for å få folk ut på tur, uttalte Asbjørn Kaarbø.