Rådmann i Tjeldsund kommune, Monika Amundsen, 48 år, har sagt opp sin stilling for å bli økonomidirektør i Sognekraft på Vestlandet.

Hun vil ha sin siste arbeidsdag 31. august.

- Jeg regner med å avvikle ferien i oppsigelsestiden, så jeg vil nok slutte før, sier hun.

Sognekraft har hovedkontor i Vik kommune i Sogn og Fjordane fylke. Kraftselskapet har rundt 100 årsverk, Tjeldsund kommune 139 årsverk. Mens Tjeldsund har driftsinntekter på 140 millioner kroner, har Sognekraft omsetning rundt undt 400 millioner kroner.

Amundsen er statsautorisert revisor har drevet eget revisjonsfirma i Harstad hatt lederstillinger innenfor kommunerevisjon i Bergen og Bodø før hun for tre år siden fikk jobb som rådmanni Tjeldsund.

- Det har vært en krevende periode med mye fokus på kommunesammenslåing. Denne perioden har vært lærerik og jeg har fått et godt innblikk i den kommunale verden, sier hun.

- Ut fra et økonomisk synspunkt og regjeringen sitt inntektssystem til kommunene, ønsket jeg større og mer robust kommune. At Tjeldsund slo seg sammen med Harstad eller mest mulig samarbeid innenfor ETS. Dette for å få til et best mulig tjenestetilbud til innbyggerne, jeg  tror ikke de små enhetene som det nå legges opp til har livets rett, på lang sikt. Men jeg kan ta feil, sier rådmannen.

Årsaken til oppsigelsen er at ennes mann har fått jobb i Sogn og Fjordane.

- Han er sivilingeniør og økte på flere stillinger i denne regionen, uten å få tilbud om jobb. Når han fikk denne stillingen, og jeg fikk jobben som økonomidirektør i Sognekraft, var valget enkelt.

Amundsen sier nå har hun lukket en dør, og to nye dører åpner seg.

- Det er selvfølgelig trist at vi må forlate den øvrige familien, men vi har ikke noe annet valg.

Hun tar nå med seg mann og tre barn og flytter til Vestlandet.

- Vi gleder oss til å få nye utfordringer og muligheter. Det blir spennende både for barna og oss. Vestlandet er en vakker landsdel, så vi har mye å se fram til, sier hun.