VG melder at politiet nå tror Janne Jemtland ble skutt i hodet av sin ektemann kort tid etter at paret kom hjem til sin felles bolig etter en fest i desember i fjor.

- Hun ble skutt med ett dødelig skudd i hodet, sier politiadvokat André van der Eynden på en pressekonferanse onsdag.

På den samme pressekonferansen ble det også klart at politiet har funnet det de mener er drapsvåpenet. Det ble funnet i et skogsområde i Vangsåsen. VG melder at det er siktede som påviste stedet.

Den drapsiktede ektemannen (46) til Janne Jemtland studerte barnevern med samlinger i Harstad og på Finnsnes.

Etter at Janne Jemtland ble drept, mener politiet at ektemannen kjørte henne ned til Eid bru, hvorpå hun ble senket i Glomma .

Tidligere har VG meldt at en foreløpig obduksjon pekte på drukning som dødsårsaken.

Politiet opplyser til TV 2 at de allerede før sommeren håper å kunde sende saken til statsadvokaten og deretter til Riksadvokaten som skal beslutte om det skal reises tiltale.

Jemtlands ektemann har sittet varetektsfengslet siden 11. januar. Etter såkalt frie forklaringer har han vært gjennom det politiet betegner som konfronterende avhør der sentrale beviser i saken er lagt fram.

Den drapssiktede ektemannen knyttet seg tidlig til «situasjonen» i avhørene med politiet, og forklarte at skuddet som drepte Jemtland gikk av ved et uhell. Hans forsvarer Ida Andenæs sier til TV 2 at han står ved denne forklaringen.

Saken er forhåndsberammet i Hedmarken tingrett til 12. november. Det er satt av tre uker til behandlingen.