Dette er et årlig opplegg for hele skolen. 330 elever har egne oppgaver denne dagen som hentes fra matematikk og naturfaget. Det er ingen overdrivelse å si at elever som lærere ser fram til dagen som av praktiske årsaker legges til den gamle skøytebanen på Kanebogen stadion.

Bakepulverbåt

Opplegget går blant ut på ta ut lærestoff fra de som presenteres i lærebøkene, meldes det fra skolen.

Småtrinnet (1. -4. trinn) var delt i grupper på tvers av trinnet.

De jobbet med mange spennende små forsøk i naturfag. Her kan vi nevne bakepulverbåt, filmrulleboksrakett, sugerørtrompet og vulkan. Ved å jobbe praktisk på denne måten får elevene en annen måte å få kjennskap til stoffet på. Elevene storkoste seg med de ulike oppleggene.

Raketter av papir

Mellomtrinnet (5. – 7. trinn) lagde raketter av papir, mye teip og litt plastelina. Dette er særlig populært ettersom det hele avsluttes med konkurranse om å få sin rakett til å gå lengst.

Senere på dagen var det tid for oppskytningskonkurranse på skøytebanen ved skolen. Utskytningsrampen var laget av kobberrør, koblinger, sykkelventil og kuleventil for å slippe ut trykket. Det var en spennende konkurranse, der distansen til hver rakett ble målt, melder elevene ved Kanebogen skole nylig.

UTSKYTING: Primus motor og lærerspesialist i realfag, Anders Andersen, viser her Ingvild Leite Skjerve hvordan hun skal skyte ut sin rakett. Foto: Privat Foto: Picasa