Gunn Stabell (bildet) fra Høyre tok opp saken i kommunestyremøtet i Skånland onsdag. Hun mener kommunen har fått spillemidler til å lage treningsrom som lag og foreninger har behov for, men at de ikke får bruke arealet i hallen fordi det brukes som lager.

- Vanskelig å kombinere

Rådmann Bjørn Tore Sørensen svarte at det er en vanskelig sak, men at kommunen har prøvd å være fleksible, men at det er vanskelig å kombinere alt.

Ordfører Helen Berg Nilsen (Ap) la til at det samtidig med utbygging av hall ble gjort ting med skolen, så det er vanskelig å si hvilke midler som er brukt hvor.

– Dette viser at vi er trangbodd, og kanskje er det på tide å se om man kan realisere noe mer. Det er jo også tilfeller der man har arrangementer i hallen og treninger må utgå, sa Christine Bertheussen Killie (H).

Tor-Einar Fagereng (UA) mente Skånland i så fall burde tenke på noe med auditoriumsløsning, slik man for eksempel har på kinoen i Ramsund.

- Imponert over aktiviteten

Helene Berg Nilsen foreslo at man tenker på hva som kan gjøres sammen med andre, for eksempel Vardobaiki som snart flytter inn i Evenskjersenteret.

Varaordfører Odd Are Hansen (SV) sa at han var imponert over den enorme aktiviteten i lag og foreninger i sør-kommunen.

Christine B. Killie foreslo at man skaffer kontainere på utsiden av Skånlandhallen som kan brukes til lager, slik at det som var tegnet inn som styrketreningsrom kan brukes til trening.

– Vi opplever at skolen og kommunen ikke har fokus på gode løsninger for mest mulig aktivitet. Bruken av rommet til lager ser ut til å være permanent. Håper kommunen kan få på plass det siste kneppet for å opprettholde aktiviteten og utvikle det som er, sier Stabell.