Det var varamedlem i kommunestyret, Lillian Hessen som stilte spørsmål om hva som skal skje med området. Turistbussene bruker som kjent å stoppe ved brua over Straumen for å ta bilder av den idylliske naturperlen ved fjorden. Det er folk som mener det er skjemmende når næringsområdet ved siden av brukes som lagringsplass for alt mulig. Et slikt roteområde er ikke noe man bør vise fram for turister fra hele verden, hevdes det.

Maskiner – ikke skrot

Harstad Tidende var i området for noen uker siden og knipset et par bilder om det omstridte arealet. Vi fant ikke særlig mye skrot. Det gamle industriområdet fremstår i dag som en oppstillingsplass for diverse moderne anleggsmaskiner.

– Det er mest bruken av området og deponeringen av diverse ting som er blitt påtalt. Uansett om det er maskiner eller ikke, ser det litt pjuskent ut, mener Kvæfjord-ordfører Torbjørn Larsen.

– En gang i tiden var området regulert til industriformål. Eier ville omregulere det. Vi holdt tilbake, men erfaringene viste at bygget ble stående tomt, med knuste vinduer. Lite positivt for alle parter med et spøkelsesbygg uten aktivitet.

– Så vi tillot omregulering for at området skulle kunne tas i bruk til noe konstruktivt. Planene til eier var da å utvikle hytter, rorbu og boliger. Fritidsformål og næring i samme ramme. Etterpå har lite skjedd. En maskinentreprenør leier i dag området. Jeg svarte på spørsmålet fra Hessen med at vi må komme i dialog med eier. Undersøke om bruken av området er i samsvar med reguleringsbestemmelsene? Hvis det skal fortsette som i dag, bør det kanskje reguleres tilbake til industriformål? lurer Kvæfjord-ordføreren.

– Evig klagesang

Eier er Jan-Are Gudbrandsen. Han sier det alltid har vært folkelig støy rundt næringsområdet.

– For 18 år siden var det samme visa. Folk i området klaget på absolutt alt. Var det ikke støy, så var det noe annet.

– I stede for å klage burde de heller spørre hvorfor turistbusser på død og liv skal stoppe midt i et kryss som Statens vegvesen har klassifisert som trafikkfarlig? sier Gudbrandsen.

– Alle må forstå at hvis det tillates å drive næring på et sted, så kan de måtte tåle synet av noen anleggsmaskiner. Kanskje de til og med kan høre lyder fra aktivitet av og til. Selv turister. Dette er helt normalt. De som klager må ha veldig lite å gjøre for tiden, sier Gudbrandsen oppgitt.

Han påpeker at han har vært i dialog med kommunen flere ganger i årenes løp. Men har liten tro på at han vil møte smidighet og forståelse denne gangen heller.

PERLE: Fotomotiv så det holder. Dette er det turistene vil ta bilde av.