– Jeg synes det er greit å få informasjon fra scenen og kunne snakke på tomannshånd ved standene, forteller Charlotte Espejord, som hadde med seg lille Tara Alvilde på fem måneder.

– Det var også fint at det var tid til å skravle med andre foreldre.

Branntips

Formiddagen var ikke bare lek og moro for mor og datter. De fikk også innføring i komfyrvakt av Alf Jakob Salberg og Siv Bratteng fra Harstad brann og redning.

– Jeg har lært at man er nødt til å ha komfyrvakt på alle nye kjøkken som bygges. Det visste jeg ikke fra før av. Vi holder på å bygge kjøkken nå, så det var absolutt nyttig informasjon, sier Espejord.

– Man trenger ikke å være 80 år for å ha komfyrvakt installert i hjemmet, sier Salberg og Bratteng, og påpekte hvor viktig det er med seriekoblede røykvarslere når det kokes smokker og tåteflasker.

Minikonsert

Simon Dankertsen holdt konsert på treffet, med fremførelse av blant annet Lars Bremnes' «Å kunne æ skrive». Mange av babyene valgte til og med å stasjonere seg på første rad, lekende foran scenen.

– Fint å ha så engasjert publikum at de kommer fram til scenen, sier Dankertsen.

Etter foredragene var det tid for mingling. F.v.: William (4 md..), Ellen Slettmo, Monica Stangnæss og Ida Asora (4 md..)
Simon Dankertsen fikk æren av å spille for babytreffet. Noen babyer var ivrige og valgte å ligge helt inntil scenekanten.
Siv Bratteng og Alf Jakob Salberg snakket om viktigheten om blant annet seriekoblede røykvarslere.