Økonomiutvalget har bedt rådmannen utarbeide en oversikt over kommunale lekeplasser, i tillegg til lekeplasser i kommunale barnehager og skolen.

Rådmannen skal også, så langt som mulig, utarbeide en oversikt over private lekeplasser. Dette har også SV etterlyst tidligere.

Hensikten er at politikerne skal få et grunnlag til å sette av penger som kan stimulere til å ruste opp lekeplassene. Harstad Tidende har tidligere skrevet flere reportasjer om at det mange plasser står heller stusslig til med lekeområdene som tilbys de små.

Økonomiutvalget ble også orientert om at Harstad kommune i revidert nasjonalbudsjett ikke får mer midler til å finansiere lærernormen enn det som allerede er budsjettert til «tidlig innsats i skolen gjennom økt lærerinnsats på 1–4. trinn». Kommunen har dermed ikke midler til å øke med 4,4 lærerårsverk slik tildelingen til skolene er lagt opp til.

Harstad kommune vil avvente Stortingets behandling av Revidert nasjonalbudsjett før det blir aktuelt å reversere økningen i antall lærerårsverk.