De var to av 16 bilister som ble bøtelagt for å ha kjørt i strid med et innkjøring forbudt-skilt under graving i krysset Mercurveien/Russevikveien/Rødbergveien. 14 bilister vedtok til slutt forelegget. Dragøy og Robertsen tok saken til retten.

De var opprørt over politiets fremgangsmåte i saken. De mente i tillegg at skiltingen i området var elendig gjennomført. Skiltingen ble da også endret bare et døgn senere. Ingen av dem benektet å ha kjørt mot innkjøring forbudt-skiltet. Men de gjorde det ikke med vond vilje, de mente hele opplegget var designet som en trafikkfelle, og henviste til sunn fornuft.

Tingretten ved dommerfullmektig Markus Arentsen deler ikke oppfatningen til de bøtelagte. Etter en konkret helhetsvurdering har han valgt å feste lit til forklaringene til polititjenestefolkene på stedet, som konkluderte med at skiltingen var god nok til at de burde ha sett innkjøring forbudt-skiltet.

Han mener Dragøy og Robertsen har forholdt seg uaktsomt, og mener handlingen objektivt sett fraviker forsvarlig opptreden. Det er derfor grunn til å bebreide de bøtelagte, og de kan etter rettens syn ikke fritas for straff. Begge er dømt til å betale 6.600 kroner i bot, pluss 3.000 kroner i sakskostnader.