Aune har vært styreleder i Hålogaland Kraft siden 2001, og ønsket selv å tre av. Han ble takket av med kake og godord fra eierne i generalforsamlingen tirsdag.

Aune selv takket også for samarbeidet med styret og administrasjon. Han har vært med fra ei tid da forsamlingen var mer politisk, men han har alltid opplevd at styret og eierne har rodd i samme retning. Opp gjennom årene har han opplevd at bransjen har endret seg fra å være kraftselskap med et litt offentlig preg, til dagens mer moderne bedriftskultur.

– Jeg har neste følt meg som en ansatt, da jeg har hatt et veldig godt forhold til de ansatte og det har gitt meg mye, sa Aune.

Han ønsket ny styreleder Finn Håkon Jørstad lykke til videre, og sa han håpet den gode dialogen gjennom tiår mellom eierne, styret og administrasjon fortsetter.

– Det er det selskapet vinner seg på, sa Aune.

Aune sier at det er en spesiell bransje og nøkkelen er å kjenne bransjen.

Advokat Finn Håkon Jørstad, som har bred styreerfaring, ble enstemmig klappet inn som ny styreleder etter Aune. Han er ønsket spesielt på grunn av sin juridiske kompetanse.

– Først må jeg lære bransjen og selskapet å kjenne. Jeg er opptatt av visjoner og strategier, men også at de ansatte skal trives og føle stolthet over selskapet og egne prestasjoner, sier Finn Håkon Jørstad.

Han sier at å overta etter Aune føles som å «hoppe etter Wirkola», ettersom Aune har hatt en så solid posisjon.

– Jeg tenker ikke å skape noen revolusjon, men satser på å komme langt med en god og tett dialog for å ivareta selskapets beste, sier Jørstad.

Han er interessert i å se på mulighetene videre for selskapet, ettersom prosessen med fusjon med Troms Kraft ble skrinlagt.

Les mer: Stopper fusjonsplaner med Troms Kraft

– Vi må være våkne for det er absolutt en fordel å bli enda sterkere. Strategien i selskapet ber om at vi ser videre på mulighetene, men det kan jo være mer interessant å sitte i førersete, sier Jørstad.

Jørstad har bred styreerfaring fra blant annet Harstad Maskin og Kilkam. Han stiftet advokatfirmaet Finn AS, og driver i dag advokatfirmaet Jørstad. Han kommer opprinnelig fra Hammerfest og er 44 år.