Daglig går barn over veien nært krysset Mølnholtet og Strandåkeren like ved riksveien i Medkila.

– Vi snakker om svært mange barn. En vakker dag frykter jeg at det kommer til å smelle. Ofte ser jeg barn som løper over veien foran bilene, sier Randi Dahlberg.

Her går hun tur forbi stedet med hundene sine. Enkelte ganger stiller hun seg i veien for å stanse trafikken når barn skal krysse.

– Mange går til og fra skolen, og det er ikke langt til skolebussen.

For langt unna

Dahlberg sier at hun har tatt kontakt med kommunen om saken, men har ikke følt at hun ble hørt.

– Nærmeste gangfelt er i krysset over Skeidar. Det er for langt unna, og få barn bruker det, sier hun.

Etter at Kiwi kom til Medkila, har trafikken økt betraktelig, sier, Dahlberg.

Harstad Tidende tok tirsdag kontakt med Kiwi i Medkila og daglig leder Oddbjørn Borch.

Han sier at han ikke har lov til å fortelle hvor mange kunder som er innom butikken, men sier at det kan ha blitt mer trafikk på stedet etter at de åpnet. Samtidig peker han på at det har blitt mindre trafikk til det gamle Statoil-bygget.

– Uansett ønsker vi velkommen tiltak som gjør situasjonen tryggere for myke trafikanter, sier han.

Kommunen er enig

Harstad Tidende tok tirsdag denne uken kontakt med kommunen for en kommentar, og etter noen telefoner ringer ingeniør Javier Romero tilbake.

– Vi har sett på krysset og er enige med dem som etterlyser gangfelt. Blant annet har FAU ved Medkila skole etterspurt dette. Vi håpet å få på plass et nytt gangfelt allerede i fjor, men rakk ikke det. Nå tror vi at det kan komme på plass i løpet av tre uker, sier Romero.

Han forteller at tiltaket har vært en del av trafikksikkerhetsplan 2010–2013. Hvorfor det har tatt så lang tid å få gjennomført tiltaket vites ikke.

Nylig ble trafikksikkerhetsplan for kommunen i perioden 2018–2021 vedtatt av kommunestyret 20. mars. Her er det flere andre tiltak som også skal gjennomføres, sier Romero.