"E det mulig trur dokker å få malt brua i litt glade farger trur dokker? Kanskje med en hyggelig tekst som si at alle e «Velkommen til Harstad» på sørsida av brua og «God tur heim - velkommen tilbake» på tur ut av byen?", skrev Hugo Magne Kjelseth i et Facebook-innlegg om brua mandag formiddag.

Han la ved bilde av Nord-Norge-porten som inspirasjon og kontrast til den noe nedslitte brua i Kanebogen. Innlegget og bruas tilstand ble heftig diskutert på nett etterpå.

Sponsing foreslått

De aller fleste som kommenterte mener noe må gjøres, og noen synes det burde ha ligget ei opprustning i Harstadpakken. Mange kommer med ulike forslag til hvordan den kunne blitt penere, og blant annet blir spray-kunstnerne i Rampestrek foreslått som utsmykkere.

"Helt enig. De fleste byer og tettsteder ønsker velkommen med skilt eller plakater. Koselig å kjøre gjennom lille Kongsvika, inn til Evenskjer, Fauske, for å nevne noen...", skriver Wenche Havig.

"Æ e bra sikker på at nån malefirma i byen sponse nån malingsflekka t detta formåle.. Spm e vell om kommun/svv sir ja t no sånt." sier Tommy Steinbakk.

Trafikkfarlig

Underveis påpeker flere at et lignende forslag dukket opp i forbindelse med Arctic Race of Norway, og at Statens Vegvesen da avviste forslaget med begrunnelsen trafikksikkerhet.

"Detta er vel prøvd før, men de ble nektet av Statens veivesen som mente det var trafikkfarlig med en penere bro", kommenterer Tor Anders Grøvan.

"Hvis det e umulig å få skrevet ei hyggelig velkommen til Harstad-melding på brua, så e det minste vi kan gjøre å male og stelle den på beste måte. Nu ser den nitrist ut", svarer Kjelseth om dette, og linker til bekjente i Vegvesenet med oppfordring om å ta tak i dette.

Ser på saken

Geir Jørgensen i Statens Vegvesen kommer etter hvert på banen og spesifiserer hva som gjelder fra deres kant:

"Det riktige er at det ble sagt nei til «reklame» med begrunnelse i trafikksikkerhet, og det er nå engang slik at det faktisk skal, og må, veie tungt. Jeg husker dog ikke detaljene akkurat nå - men det skal jeg finne ut av. Så er det sånn at jeg stilte meg positiv til maling av brua, men det måtte da, som nå, naturligvis skje på en sikker måte for de som utførte det. Og så ser jeg at initiativet nok kokte litt bort.... Nå har Harstadpakken kommet noen steg lengre enn ved forrige korsvei, så jeg skal se på hvordan saken står når jeg er tilbake på jobb igjen, så tar vi det derfra.", skriver han.

Gruppeleder Eivind Stene i Frp tok opp saken i økonomiutvalget tirsdag.

– Hvis Harstadpakken ikke har penger til å gjøre noe, så synes jeg Harstad kommune skal sende av gårde noen penger slik at brua – som er porten inn mot byen – blir malt, sa Stene. Kommunen ber nå om tilbakemelding fra Statens vegvesen om hva man planlegger å gjøre med brua.

- Ikke store kostnader

Hugo M. Kjelseth sier til HT at han nå forventer at Vegvesenet vurderer saken igjen på en ordenltig måte.

- Dersom de åpner det for at Rampestrek eller andre kan dekorere med "Harstad" eller noen blomster, er jo det et pluss stort pluss. Men det må i det minste være mulig med et strakstiltak med noen strøk maling. Det kan umulig innebære store kostnader, så det kan ikke stå på dét. Nå er det sommersesong og Festspill, noe som er en ekstra god grunn til å hive seg rundt. Mange sier at de kan stille på dugnad, men da må vi få et "go" fra Vegvesenet, sier han.

Les hele Facebook-innlegget til Kjelseth her.

Hugo M. Kjelseth og mange andre ønsker ei oppfrisking av gangbrua i Kanebogen.