Tidligere denne uken kom det flere meldinger om et lysfenomen på himmelen.

- UFO over Gratangsfjellet, meldte en HT.no-leser tidlig på morgenen 16. mai.

Svein Inge Lundli i Nykvåg i Vesterålen så også fenomenet.

- Jeg var ute for å ta meg en røyk og så opp på himmelen. Det var knallfin og blå himmel med en og annen skydott. Etter hvert ser jeg noe som lyser på himmelen, og jeg tror det er en stjerne.

Lundlis kone tror imidlertid ikke på stjerne-teorien, og Lundli finner dermed fram den største telelinsen han har. Og den er stor. Hele 2000mm zoom gjør at han får det klareste og tetteste blikket på "UFO"-en vi har sett.

UFO? Med en gigantzoom kunne Svein Inge Lundli komme enda tettere enn dette i vidoen du ser øverst på denne siden. Foto: Svein Inge Lundli

Siden mange har diskutert lyset på himmelen på Facebook, tenkte Lundli at det ville være greit å poste videoen og vise folk hva det er for noe.

- Det sies at det er en værballong, og det tror jeg nok er rett. UFO tror jeg ikke på, selv om det er mye mellom himmel og jord, sier Lundli.

Sannsynligvis dreier seg om en svensk ballong, som ble sluppet fra Esrange i Kiruna. Ballongen skal fly til Canada, og blir tatt ned der. Den skal følge jetstrømmen i 44 kilometers høyde. Ballongen er rundt 300 meter bred, forteller en flygeleder i Bodø til Fremover.

Se videoen øverst på denne siden.