–Vi har gjort undersøkelser og behandlet varselet etter kommunens retningslinjer. Vi finner ingen grunn til å gjøre noen tiltak, og har full tillit til enhetslederen det er varslet mot.

Det sier rådmann Hugo Thode Hansen. I april 2018 kom et varsel til Harstad kommune med påstander om oppførsel fra en enhetsleder som strider mot kommunens etiske regelverk.

–Vi har gått gjennom fakta og påstandene som settes frem, snakket med enhetslederen og jobbet mye med å få tak i varsleren. Det har vi ikke lykkes med, på tross av flere undersøkelser og forsøk. Det gjør det til en vanskelig sak for alle parter. Vi finner heller ikke hold i påstanden fra media om at varsleren tidligere har jobbet i kommunen, eller hos noen av vikarbyråene vi bruker. Etter en samlet vurdering avslutter vi dermed denne saken, og vi har full tillit til enhetslederen, sier han.

Harstad kommune har nulltoleranse for trakassering i sin organisasjon, og har nylig gått gjennom sine varslingsrutiner etter #meetoo-kampanjen. Kommunen har ikke opplevd økning i varsler som følge av kampanjen, sier rådmannen.

Full Tillit: Rådmann Hugo Thode Hansen har full tillit til enhetslederen. Foto: Knut Godø