Det sier Odd Arild Karlsen, som forleden var på befaring i området. Området, som ligger mellom Mustapartajordet og Vika, har noe dyrket mark ved siden av byggefeltet og har en del skog ned i skråningene mot Vika.

– Jeg var på besøk på eiendommen. Jeg hadde med meg kamera for å ta bilder, men det klarte jeg ikke, sier Karlsen, som sier at det er kona, Hilde Markussen, som er grunneier i dette området.

Ukjent

– Det ligger en god del isopor, plast og papp inne i skogen nå. Det er tydelig at dette må komme fra en eller annen byggeplass i området. For oss som tar vare på eiendommen er det trist at området skal være preget av bygningsavfall, sier Karlsen.

– Jeg vet ikke hvem sitt byggeavfall dette er. Jeg har meldt ifra til kommunen om forholdet. Jeg synes det er trist at folk som bruker dette området i dag skal gå i skogen med plast og isopor, sier Karlsen.

I dag leier de ut deler av jorda som dyrket mark til en bonde i Ervik. Det øvrige området blir i dag brukt som friluftsområde for dem som ferdes i marka opp mot Kilhusåsen.

– Vi har i dag ingen umiddelbare planer om å legge området ut for husbygging, sier Karlsen.

Ikke uvanlig

Harstad kommune har i løpet av året fått inn mange tilsvarende meldinger om avfall i nærområdet.

– Vi får jevnlige meldinger inn meldinger om søppel og avfall. Vi har rutiner i kommunen for dette. I de fleste tilfeller drar vi ut for å sjekke ut forholdet, sier Roald Andersen, stabssjef i Harstad kommune.

– Vi kan ifølge vårt eget lovverk pålegge tiltak for opprydding. Det har skjedd i flere saker tidligere, sier Andersen, som sier at han ikke kjenner til den aktuelle saken fra området mellom Mustapartajordet og Vika.

TRIST: – Jeg synes det var trist å finne så mye avfall i området mellom Vika og Mustapartajordet, sier Odd Arild Karlsen, om området som kona Hilde Markussen eier. Foto: Tore Skadal Foto: Picasa