Sortland frister sykepleierne og studenter med 60.000 kroner

Sortland frister med 60.000 kroner ekstra til sykepleiere og sykepleierstudenter som velger kommunen som framtidig arbeidsplass. Fem sykepleierstillinger lyses ut i disse dager, mens seks sykepleierstudenter kan få stipend til høsten.

Sykepleier på jobb på Oslo universitetssykehus, Radiumhospitalet i Oslo. Illustrasjonsfoto.  Foto: Tore Meek / NTB scanpix

nyheter

Sortland har over lengre tid slitt med å få tilsatt sykepleiere i ledige stillinger i kommunen. Politikerne har tidligere vedtatt nye incentiver er å få sykepleiere til å ta jobb i kommunen, som VOL omtalte tidligere i vår. Nå er tilbudet klart for de som ønsker å tjene en ekstra slant på å bli sykepleier i Sortland kommune.

På kommunens hjemmesider kan man å lese at Sortland har innført engangsutbetaling for nyansatte sykepleiere. De får et stipend eller rekrutteringstilskudd på 60.000 kroner, dersom de binder seg til å være ansatt som sykepleier i kommunen i minimum to år i 100 prosent stilling. Pengene betales ut etter at prøvetiden på seks måneder utløper.