Bak det omfattende prosjektet, Seljestad Panorama, står Alv Johan Nathanielsen.

– Dette blir et flott bygg som vil få et terrassepreg. Leilighetene vil både få sol og utsikt. Det er gangavstand til sentrum, og man ligger innenfor bomringen, sier han.

Kommunen har gitt tydelige signaler om at de ønsker fortetting.

– Vi tar dem på ordet, sier den erfarne næringslivsgründeren.

Han er tidlig i prosessen. Han har ikke kommet til detaljplanleggingen når det gjelder antall leiligheter.

Lekeplass

Det er snakk om mellom 20 og 30 leiligheter. I bakkant, mot Seljestadveien, vil blokken være innen gjeldende reguleringsplan, på fire etasjer.

– Vi me se hvilken leilighetsstørrelse markedet etterspør, før vi bestemmer oss for leilighetsmiksen. Pris på leilighetene har vi ikke per i dag, men vi kommer ikke til å ligge i det øvre prissikt, sier han.

Han er godt i gang med reguleringsprosessen, og det er foretatt miljøundersøkelser av grunnen.

– Vi var litt redd for at det skulle være kommet sig fra bensinstasjonen, men heldigvis var grunnen ren, sier han.

Det vil være like mange parkeringsplasser som leiligheter, og han har funnet plass til en lekeplass.

– Alle får parkering under tak, og det blir bygd en lekeplass på tomten, sier han.

Interesse

Bygget vil komme mellom blomsterbutikken/begravelsesbyrå, som han grunnla og har bygd opp til solide bedrifter, og Rema 1000.

– Jeg har bodd hele mitt liv på Seljestad. I altfor mange år har det ikke skjedd noe på leilighetsfronten i denne bydelen. Nå tar vi tilbake Seljestad, og jeg føler meg sikker på at nye leiligheter vil skape liv og røre, sier han.

Han har fått tilbakemeldinger fra seljestadfolk som ikke har vært spesielt fornøyd med at de måtte flytte fra bydelen når de solgte eneboligen og flyttet i leilighet.

– Nå trenger de ikke flytte langt, sier han.

Ryktene om hans boligprosjekt har begynte å røre seg, og han forteller at det allerede har kommet henvendelser fra interessenter.

– Vi er kommet så langt i prosessen at vi nå kan gå ut og fortelle om planene. Det er for tidlig å si når den vil stå ferdig, sier Nathanielsen.

Store planer: Alv Johan Nathanielsen har planer om å føre opp en boligblokk med mellom 20 og 30 leiligheter på Seljestad. Foto: Odd Leif Andreassen