Bruer i nord rustes opp:

Syv millioner til Tjeldsundbrua

Tjeldsundbrua skal renoveres for syv millioner kroner.

SIKRES: Tjeldsundbrua på E10 i Troms skal sikres for 7 millioner kroner. Tre bruer i nord får totalt 30 millioner kroner til opprustning.  Foto: Hans Viktor Øye

BEDRE: - Det er verdt å bruke litt mer penger nå, dersom det kan spare oss for økte utgifter i fremtiden, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen, om bruken av ekstraordinære midler til tre bruer i Nord-Norge.  Foto: Jørn Aune

nyheter

Onsdag ble revidert nasjonalbudsjett lagt fram. Da ble klart at det skal bevilges 30 millioner kroner i ekstraordinære midler til tre bruer nord i fylket.

Disse er Kjerringstraumen bru på E6 i Nordland (3 millioner, Tjeldsundbrua på E10 i Troms (7 millioner og Kvalsundbrua på riksvei 94 i Finnmark (20 millioner).

– Broene er trygge å ferdes på, men ved å fremskynde tiltak på disse broene vil vi kunne stoppe en betydelig forverring av tilstanden med økte kostnader på et senere tidspunkt. Det er verdt å bruke litt mer penger nå, dersom det kan spare oss for økte utgifter i fremtiden, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen i en pressemelding.