Forsøker å heve båten

Vraket av den gamle fiskebåten MS Varodden skal forhåpentlig ikke okkupere sjøareal ved den gamle fergekaia på Refsnes så mye lenger.

VARODDEN Et trist syn for de som liker kystkultur og fartøyvern. Foto: Kjell Magne Angelsen  Foto: Kjell Magne Angelsen

nyheter

Folk på Refnes har lenge ønsket skuta dit peppern gror. 14. desember i 2016 forsvant den under overflaten mens den lå til kai. I mellomtiden har kaia kommet i en så dårlig forfatning, at den kan snart ikke brukes som plattform for noe som helst.

Med forbehold om været gjøres det i helga et ærlig forsøk på å dra skuta til steinkaia inne ved land, for å kunne starte lensingen av fartøyet. Varodden er en strukturbåt bygget i 1956. 14. desember 2016 sank den ved kai på Refsnes. Siden har det blitt gjennomført forsøk på å heve båten, uten hell.