Dette hevder påtalemakten. Mannen var på de aktuelle tidspunktene utplassert som praksiselev fra videregående skole. Han utnyttet sin stilling/tillitsforhold til å skaffe seg seksuell omgang med barna.

Den ene av de fornærmede skal ha vært fire år på tidspunktet for overgrepet. Den andre jenta skal ha vært åtte år gammel.

Misbruk

Det er statsadvokatene i Troms og Finnmark har tatt ut tiltale mot mannen i 20-årene. Han er anklaget for brudd på straffeloven paragraf 195: «for å ha hatt seksuell omgang med barn under 14 år», paragraf 193: «for å ha skaffet seg eller en annen seksuell omgang ved misbruk av stilling, avhengighetsforhold eller tillitsforhold», og paragraf 200: «for å ha foretatt seksuell handling med barn under 16 år».

Tvungent helsevern?

I tiltalebeslutningen skriver påtalemakten at tiltaltes psykiske helse også blir et tema gjennom paragraf 62: «Når det anses nødvendig for å verne andres liv, helse eller frihet, kan en lovbryter som er straffri ved dom overføres til tvungent psykisk helsevern».

Rettssaken er berammet i Trondenes tingrett 24. mai. Statsadvokat Torstein Lindquister er aktor. Mannens forsvarsadvokat er Kjetil Krokeide, mens bistandsadvokat er Sicilie Kristin Kanebog. Retten ledes av tingrettsdommer Audhild Ulvang.