– Trist for våre lyttere, seere og lesere

NRK-journalistene gikk i streik tirsdag klokken 1301.
nyheter

Journalist Nils Mehren i NRK i Harstad er blant de 1.700 ansatte som gikk i streik tirsdag. Hvor lenge streiken kommer til å vare vet ingen. Sist NRK-journalistene gikk til aksjon i 2006 var de tilbake på jobb etter åtte dager. I 1990 streiket journalistene i 25 dager.

– Det er trist for våre lyttere, seere og lesere, men noen ganger må man ta en kamp mot arbeidsgiveren. Nå holder ledelsen oss nede på et lønnsgjennomsnitt som er langt under det man kan vente av en rikskringkaster og bedrifter vi sammenligner oss med, sier Mehren.

Han viser til at de ansatte har vært med på omfattende effektiviseringer de siste årene.

- Nå bør det også komme journalistene til gode, sier Mehren, som er en av tre ansatte i NRK Harstad. Han er også tillitsvalgt, og sitter i styret i Hålogaland journalistlag.

I tillegg til mer lønn, krever Norsk journalistlag og NRK-journalistene likebehandling av tilkallingsvikarer og at arbeidsgiver følger opp sine ansatte og sørger for oppdatert kompetanse.


NRK-sjefen: Dette er en beklagelig situasjon

– Dette er veldig leit. Det er en beklagelig situasjon, sier kringkastingssjef Thor-Gjermund Eriksen om streiken blant 1.700 NRK-ansatte.Ole Torp: Det er aldri hyggelig å være i streik

Det er aldri hyggelig å være i streik, fastslo NRKs journalist og mangeårige programleder Ole Torp fra talerstolen på Sentrum Scene tirsdag ettermiddag.