Sønnen Vidar Pedersen deltok på en konkurranse på selskapets nettside. Blant mange innsendte bidrag ble han plukket ut til å ta med foreldrene på en luftig tur over Djupfjorden og Blokkdalen i Vesterålen.

I området der faren hadde jobbet på kraftverket i over 40 år, mens moren aldri hadde vært i disse fjellene.

Det ble en fantastisk tur i et nydelig vær, og pilot Lars Åge Hestdahl fløy trygt mellom fjorder og fjell.

Første helikoptertur

De fikk se Møysalen på svært nært hold. Bjørnar hadde vært oppe på denne toppen, mens Eli aldri hadde vært der. De fløy over steder der far og sønn lå i hytter, fisket og jaktet.

Bjørnar Pedersen jobbet på de fire kraftstasjonene i området fra han var tenåring til han gikk av med pensjon som 62-åring.

Mandag var første helikopterturen for Eli Pedersen som både har høyde og flyskrekk, men denne turen ville hun ha med seg.

– Det var en fantastisk tur. Bjørnar har fløyet mange ganger med materiell til kraftstasjonene. Mens jeg kokte kaffe og bakte kaker til mannfolka, sier hun.

Eli Pedersen er fra Stokmarknes, mens mannen er fra Djupfjorden.

– Vi bygde hus i her i 1983, og siden har vi brukt dette området.

Den beste premien

Begge er blitt pensjonister og det er mange år siden de var i dette terrenget. Derfor syntes sønnen Vidar Pedersen det var stor stas å ta foreldrene med på en tur i det området som har betydd så mye for foreldrene.

– Jeg så på begge to at dette var stort. Selv mamma som har flyskrekk klarte å la seg begeistre. Sammen med pappa har vi årlig vært og jakta og fiska i fjellet. Mamma har aldri skjønt hva vi snakka om, derfor var det utrolig morsomt å ta henne med. Det måtte litt overtalelse til. Men det ble en fantastisk dag. En bedre premie kunne vi ikke fått, sier han.

Hestdahl synes det er morsomt å kunne ta med folk på omvising i luften, og han sier folk gjerne må ta kontakt.

– Når været er slik det er i dag, vil alle nyte turen, sier han.