Bakgården flytter: - Her er det plass til 5.000 mennesker

Festivalen har vokst seg for stor for Bakgården. Nå blir det større scene og mer plass for publikum.

MYE STØRRE: Mer lys og mye større scene kommer når Bakgården flytter til plassen utenfor Harstad kino. Samme scene brukes i Tromsø på Rakettnatt og Bukta. Foto: Bakgården 

nyheter

Blant de aller største artistene på Bakgården i sommer finner du det svenske stjerneskuddet Zara Larsson (19). For å hente svensken, som blant annet hadde EM i fotball-låten i 2016 sammen med David Guetta, måtte festivalen først skaffe større scene og plass til et publikum på 4.000 mennesker.

– Vi har tidligere gått glipp av artister som ikke har hatt lyst til å spille for 2.300 mennesker som er kapasiteten i den gamle bakgården. Nå får vi plass til omtrent dobbelt så mange, sier festivalsjef Jan Santocono.