Samisk innlemmelse skapte debatt:

– Det er ikke så farlig som mange tror

Nye Tjeldunds innlemmelse i forvaltningsområde for samisk språk, er ikke helt ukomplisert.

SAMISK DEBATT: Odd Are Hansen (SV) fra Skånland ba om at det skal være naturlig å involvere det samiske i alle prosesser for nykommunen. Foto: Tone A. Karlsen 

nyheter

Odd Are Hansen (SV) fra Skånland reagerte på at prosjektrådmann Torbjørn Simonsen, foreslår å gjennomføre en utredning og innbyggerinvolvering før søkeprosessen for innlemmelse. Saken ble behandlet i møte i Fellesnemnda tirsdag.

– Det forundrer meg at det er så vanskelig i prosessen når både kommunestyret i Skånland og i Tjeldsund har vedtatt at vi skal søke. Det samiske er det som er annerledes i det vi driver med, og jeg skulle ønske vi ville gjøre det til noe felles, sa Hansen.