– Jeg har i flere år gått og tenkt på å pusse opp lokalene, men det har liksom aldri blitt tid til å få det gjort. Stor ble derfor overraskelsen da venninna mi Janne Vang på Hårny ga meg i bursdagsgave nylig at hun hadde satt i gang en dugnadsgjeng som skulle pusse opp butikken.

– Vi måtte bare finne ei helg som passet, da de fleste som skulle delta selv er næringsdrivende som jobber stort sett hver lørdag, forteller Anita.

Anita Timer startet opp 10. november 2008 i lokaler i Storgata. I juni 2011 flyttet hun til dagens lokaler i Strandgata der hun ni dag styrer en butikk med 10 ansatte og en omsetning i 2016 på 4,7 millioner kroner.

– Kun noen få timer søvn

– Sist helg troppet de opp, og om lag 20 personer var kontinuerlig i sving fra lørdag ettermiddag til søndag kveld, bare avbrutt av noen få timers søvn.

– Vegger ble revet, prøverom flyttet og nye og gamle klesstativer fikk annen plassering. Det ble malt og flikket på det meste, og butikken fremstår så godt som helt ny, med langt bedre plass enn tidligere.

– Og alt dette ble gjort i løpet av kun en og en halv dag. Helt utrolig, jeg føler det nesten som å ha vunnet i Lotto, sier Anita Timer.

Rørt og ydmyk

Hun er full av lovord for den innsatsen venner og kolleger la for dagen, og roser det samholdet som har vokst mellom butikkene som driver i sentrum.

– Man blir både rørt og ydmyk over viljen til å stille opp for hverandre på denne måten.

– Selv om flere av oss er konkurrenter til daglig har vi en god og vennskapelig tone oss imellom.

– Personlig mener jeg at stemningen blant oss som driver butikk i sentrum har blitt mye bedre med årene.

– Vi er blitt langt flinkere til å bakke hverandre opp, vi samarbeider langt bedre, og får til flere aktiviteter sammen enn tilfellet var bare får år tilbake.

– Vi registrerer alle en mye større optimisme og tro på sentrum, noe som smitter over på alle oss som driver butikk i sentrum. Og det gode samholdet oss imellom mener jeg er en stor styrke for de mange som driver de flotte nisjebutikkene i sentrum, sier en fornøyd og optimistisk Anita Timer.

full aktivitet: Laila Høybakk stilte på dugnaden hos Anita Timer og bidro blant annet med maling. Foto: Anita Timer. Foto: Anita Timer
Dugnad: Ilker Cangüven (t.v.)Bjørn Aronsen og Torgeir Solvang var blant de rundt 20 somdeltok på dugnaden hos.Anita Timer. Foto: Anita Timer