– Det er fantastisk å se at Narvik-historien har et potensiale for å engasjere et internasjonalt publikum, sier Rune Edvardsen, ordfører i Narvik, i ei pressemelding fra filmbyen i Frankrike.

Sammen med de norske filmskaperne i Storyline NOR og Nordisk Film Production, har han tilbrakt helga i Cannes for å promotere prosjektet.

– Kampen om oppmerksomhet er naturligvis enorm, men derfor er det også så viktig å drive et kontinuerlig informasjonsarbeid om den kommende TV-serien, sier produsent Trond Eliassen i Storyline NOR.

Den erfarne produsenten Aage Aaberge jobber med tv-serien, som tidligere er anslått til å koste rundt 200 millioner kroner.

Les også: Slaget om Narvik blir film

– Historien er så underfortalt! Fra internasjonal storpolitikk og et gigantisk slag som pågikk i 65 dager. Tyskerne mistet en tredel av flåten sin, sa produsent Aaberge til VG i fjor.

Harstad kommune gikk blant annet inn i fjor og støttet prosjektet med 375.000 kroner, og Evenes skal ha gitt 100.000 kroner. Forsvarsdepartmentet har også lagt en halv million kroner på bordet til tv-serien, ifølge Fremover. De skal også bidra med kunnskap til tv-serien.

Les mer: 375.000 kroner til film fra krigen

– Den enorme støtten vi har fått fra regionale aktører, og Narvik kommune, gjør at vi kan presentere et helhetlig og seriøst prosjekt utad. At vi har støtte på hjemmebane er nok en av de viktigste grunnene til at vi har kommet så langt allerede, sier Edvardsen.

Han er glad for at denne viktige krigshistorien fra hele regionen, inklusive forsvarsbyen Harstad, nå blir fortalt.

Nå begynner også de internasjonale avtalene å komme på plass, deriblant med en polsk co-produsent mens forhandlinger er i gang med franske og engelske interessenter.

Målet har vært å lage ti episoder på ca 45 minutter. Produksjonsstart er i 2019. Edvardsen legger til at en tv-serie som blir vist i for eksempel Polen, Frankrike og Storbritannia kan få flere hundre millioner seere.

I kampene som sto om Narvik i 1940, deltok soldater fra Frankrike, Norge, Polen, Storbritannia og Tyskland. De to første månedene av 2. verdenskrig gikk med til dette seige, strabasiøse slaget der de allierte styrkene tok tilbake kontrollen over Narvik 10. juni 1940. Narvik var strategisk viktig for tyskerne på grunn av jernmalmen som skipes ut herfra.

Parallelt med tv-serien planlegges også en storslått film om Slaget om Narvik, med Tommy Wirkola som regissør.

Les også: To vil lage "Slaget om Narvik"