Representanter fra Ellingsen Seafood på Skrova skal orientere før selve kommunestyremøtet 23. mai. Da skal politikerne også behandle selskapets søknad om biomasseøkning, ved anlegget ved Stabben i Tjeldsund.

Formannskapet viser til arbeidet som nå pågår i regionen, med å lage en samlet kystsoneplan.

– Den nye kystsoneplanen vil bedre ivareta de miljømessige konsekvensene. Nordland fylkeskommune bes vurdere bærekraften i området og de miljømessige konsekvensene, før eventuell tillatelse til økning gis, mener formannskapet.

Ellingsen Seafood har søkt om produksjon av 6240 tonn MTA (maksimal tillatt biomasse) av laks, ørret og regnbueørret til kommersielt formål. Økning i biomasse medfører ikke arealendring. Området er satt av til natur, ferdsel, friluftsliv, fiske og akvakultur (NFFFA). Tjeldsund har mottatt flere høringsuttalelser i saken. Myklebostad Fiskeforening er for eksempel bekymret for de ville bestandene av laks og sjøørret i Myklebostadvassdraget. De ber om at biomassen ikke økes før utbygger har innført tiltak mot lakselus og rømming fra anlegget.

Les mer: Melder seg ut av Frp etter uenighet om lakseoppdrett

VIL satse i Tjeldsund: Line Ellingsen i Ellingsen Seafood, har søkt om økt biomasse i Tjeldsund. Faksimile Harstad Tidende 27. mars 2018