Det er Nedre Holtet Velforening som har opparbeidet lekeplassen. Her er lekeapparater i mange varianter, fra ballbinge til vippstativ og sykkelløype.

Lekeplassen er opparbeidet på dugnad, og holdes i god stand ved hjelp av en årlig kontingent som familiene i nærområdet betaler. På Langsletta på Sama har Skogveien Velforening tatt grep, og opparbeidet en flott lekeplass for barna.

Lekeplass betyr mye

Harstad Tidende har besøkt et titalls private og kommunale lekeplasser fra Sama til Holtet. De fleste bærer preg av manglende vedlikehold, og består i hovedsak av en huske, en sandkasse og et klatrestativ.

I lørdagens avis tok Dagrun Weines opp mangelen på attraktive lekeplasser for barn i Harstad. Etterpå har hun fått en rekke henvendelser fra folk i bygd og by.

– Folk har ringt og fortalt at de vil gjøre noe med lekeområdet, men etterlyser retningslinjer. Det er helt tydelig at en god lekeplass i nærmiljøet betyr mye, sier Weines.

Mustapartajordet ble bygd uten lekeplass for ungene.

– Beboerne har nå vært i kontakt med utbygger og skal ha et møte i mai for å se hva de kan få til, sier Weines.

Hun er glad for at det er et stort engasjementet der ute for at ungene skal få skikkelige lekeplasser.

– Det vi ser er at private velforeninger enkelte plasser har lagt ned et stort arbeid i nærlekeplassen. Så får vi bare håpe at utbyggerne ser verdien av å bygge en attraktiv lekeplass for ungene, sier Gudrun Weines.

Vedlikeholdsplan

SVs Johnny Kristiansen tok i desember opp problemene med dårlig vedlikehold av lekeplasser i barnehager og skoler. Ordføreren ba den gangen rådmannen om å kartlegge tilstanden ved kommunale lekeplasser. Formålet er å utarbeide en vedlikeholdsplan og sette av årlige bevilgninger.

Leder i oppvekstutvalget, Espen Ludviksen, tok opp saken i oppvekstmøtet tirsdag.

– Vi må så raskt som mulig få en oversikt over tilstanden til de kommunale lekeplassene. Først da kan vi planlegge og sette av penger til å ruste dem opp. Nå er tida i ferd med å gå i fra oss når det gjelder opprusting denne sesongen, men dette arbeidet må vi prioritere neste år, mener Ludviksen.