Tirsdag 8. mai ble det klart hvem som hadde vunnet den landsomfattende konkurransen Batterijakten. På forhånd var det klart at elevene i Medkila ville hevde seg helt i toppen. Noen dager før avslutningen lå 4. trinn helt i toppen med 1,4 tonn innsamlede batterier. Da alt ble regnet sammen til slutt hadde elevene klart å samle inn 2,8 tonn.

Dette holdt til tredjeplass nasjonalt og en soleklar seier i Troms.

– I gjennomsnitt samlet hver elev inn 72,3 kilo. Nest beste klasse i Troms samlet inn 14 kilo per elev, sier kontaktlærer Cathrine Østberg.

Positiv effekt

Læreren sier at elevene gjorde en formidabel innsats for miljøet i Harstad. Men effektene av konkurransen merkes på flere måter, sier hun.

– Det merkes også i klassemiljøet. Elevene står tettere sammen og tenker mer på miljøet. Dette har tent en gnist, sier Østberg.

Også hos foreldrene er det en positiv forandring, sier læreren.

– De har funnet ut at de skal gjøre flere ting sammen.

Nå venter diplom, drivhus og insekthotell i premie for å være elevene som har samlet inn mest i fylket.

– Det blir kjempeartig å jobbe med. Jeg tror elevene vil interessere seg for dette.

Håper på ordførerbesøk

Kontaktlæreren har fått med seg at ordfører Marianne Bremnes er en ivrig miljøforkjemper. Nylig var hun i aksjon for strandrydding, og Østberg håper at Bremnes kanskje også tar seg tid til et besøk til klassen.

Det gjør hun.

– De har vært kjempeflinke, er ordførerens første kommentar etter å ha fått høre om de store mengdene batterier som klassen samlet inn.

– De viser et veldig godt miljøengasjement, og et besøk med klassen skal vi få til. De må bare ta kontakt, så skal vi finne en tid, sier Bremnes til Harstad Tidende.

Vinnerne av konkurransen ble 4. trinn på Flå skole og barnehage i Melhus. De samlet inn 3,5 tonn batterier og fikk 30.000 kroner i premie. Også klassen som samlet inn mest per elev fikk en like stor sum. Her var 4. trinn på Nypvang skole i Trondheim best med 105,3 kilo per elev.

stolte elever:: Helene Fagerheim (9) og Lauren Andrews Jacobsen (10) smiler bredt når de vet det bidrar til bedre miljø.
i aksjon: T.v: Luna (9), Daniel Alexander, Jone (9) og Martine (10) samler inn batterier. Etterpå kjøres det til innveiing på Clas Ohlson. foto: privat