En dag med ett program spekket med innhold fra tidlig morgen til sent på kvelden, satt sammen av 28 studenter ved praktisk prosjektledelse ved UiT, skapte stor stemning dagen igjennom.

Utvikle studietilbudet

I sin hyllest til UiT Campus Harstad dro Marianne Bremnes blant annet fram betydningen av å ha et sterkt kompetanse og utdanningsmiljø i Harstad.

– Dette har vi hatt her i byen i mange år gjennom Høgskolen i Harstad.

– Så hva betyr det for en by å ha et universitet her? Med den plasseringen dere har betyr det at dere setter preg på bybildet. Vi ha også forventninger til UiT Campus Harstad i fremtiden.

– Etter at Høgskolen slo seg sammen med UiT er våre forventninger at studietilbudet skal utvikles. Vi forventer at mer av studietilbudet skal ut i de andre campusene, ikke bare styrkes i Tromsø. Det må være noe av vitsen med å slå sammen høgskolene med universitetene. Jeg vet at de har de samme forventningene i Narvik, og jeg heier på dem også, sa Bremnes.

I tidligste laget

Til Harstad Tidende ville ikke viserektor Kriss Rokkan Iversen på det nåværende tidspunkt innfri noen av forventningene til Marianne Bremnes.

– Jeg har kun vært her i to måneder, og har en organisasjon som begynner å sette seg etter omorganiseringen. Det er derfor i tidligste laget å begynne å peke på hvilke studieretninger det skal satses på å få hit. Vi må først se på hvilke muligheter og utfordringer som ligger her. Det jeg kan love er et sterkt ønske om å få utrettet og gjennomført det som er mulig mens jeg er her, sier Rokkan Iversen.