Det slår Daglig leder Erlend Danielsen, prosjektleder Bjørn Aage Nibe og anleggsleder Tommy Jenssen i Consto fast.

– I løpet av sommeren skal vi har tatt igjen nærmere tre uker av forsinkelsen, sier de.

Spunten er til for at arbeiderne skal kunne jobbe tørrskodd selv om de jobber under havoverflaten. Den er også opplegg for kaipromenaden.

– Spunten skal ned til fjell, og selv små stein kan vri spuntplata og gjøre den lekk. Derfor var det innkalt dykkere for å lokalisere stein, vi hadde en pram som hentet opp stein. Vi snakker om en gammel fylling, som alltid er vanskelig å forutse hva inneholder, sier de.

Jobber under havoverflata

Det nederste garasjedekket vil stå under vann når det er flo.

– Derfor var vi nødt til å lage en så tett innramming som mulig for å holde havet ute, sier de.

Holstneset-prosjektet består av tre blokker. Nå jobbes det kun med den første blokken på 10 etasjer, samme høyde som Perlen.

– Spuntingen er ferdig for hele prosjektet, og nå jobbes det med fundamentering av den første blokken. Arbeiderne jobber tørrskodd to meter under lavvann. For vi må helt ned på fjell. Dette arbeidet har stor fremdrift, og vi har til nå møtt på få problemer, sier de.

For tiden jobber det rundt 25 personer, og de jobber hos lokale firma.

– Det er viktig at våre prosjekt gir ringvirkninger i lokalsamfunnet, sier de.

Consto er totalentreprenør. Byggherre av prosjektet er Inge Falck Olsen og Barlindhaug.

– Vi har morgenmøte hver dag. Ellers har vi ofte byggemøter det vi planlegger og om nødvendig gjøre små endringer, sier de.

Ytterveggene støpes

Som et av flere tiltak for å kvalitetssikre fremdriften av prosjektet lages det 3D-tegninger av blokken. På denne måten ser de hva som skal være i veggene og man unngår at for eksempel rørlegger og elektriker planlegger å bruke samme område.

– Oppstår det problemer er det bare å ta med lesebrettet under armen og ta en tur på byggeplassen. Da viser 3D-tegningen hva som er planlagt, sier de.

Det er kun etasjeskillerne som kommer som ferdige elementer. Ytterveggene vil bli støpt på plassen.

– Vi gjør det på samme måte som på Perlen. Det er vel så raskt som å montere elementer. Denne jobben regner vi med å starte i løpet av høsten, sier de.

En vakker bydel

Danielsen, Nibe og Jenssen er ikke i tvil om at dette blir en vakker bydel når alt er ferdig utbygd.

– Det er tatt høyde for gode lekeplasser og grøntareal. Stien langs sjøen vil gå langs blokkene. Vi får håpe at kommunen kommer i gang med oppgraderingen av indre havn.

De vil også benytte anledningen til å takke alle naboene som har vist stor tålmodighet.

– Det var mye bråk mens vi spuntet, det beklager vi, men vi kunne ikke gjøre det annerledes. Det øvrige arbeidet gir ikke like mye støy, sier de.

Byggeledelse: Prosjektleder Bjørn Aage Nibe (t.v.) og anleggsleder Tommy Jenssen i Consto har full kontroll på det store prosjektet. Foto: Odd Leif Andreassen
3D: Slik ser den første blokken ut, med spunten i forgrunnen. Foto: Illustrasjon: Bjørn Aage Nibe/arkitekt: Jim Myrstad