Kulturtalenter fikk stipend

Blant dem Oskar Stunes fra Evenes.

TALENTER De seks kunstnerne som mottok talentstipend er: Elisa Fernanda Pirir, Guatemala/Tromsø, Maret Anne Sara, Kautokeino, visuell kunst, Tonje Dreyer Sellevoll, Stonglandseidet/Tromsø, scenekunst, Oskar Stunes, Evenes/Tromsø, musikk, Julia Gåsvær, Gåsvær/Tromsø, musikk, Tine Surel Lange, Eggum i Lofoten, musikk  Foto: Privat

nyheter

Til sammen seks kulturtalenter fikk stipend fra Sparebankstiftelsen SpareBank 1 Nord-Norge. Gaven ble overrakt til de unge kunstnerne torsdag 3. mai, skriver banken i en pressemelding.

– Vi mottok 26 søknader, 20 fra kvinner og 6 fra menn. Det er mange unge talenter i landsdelen og det er ingen enkel oppgave å velge ut talentene, skriver styreleder Kjell Olav Pettersen.

Han forteller at dette er tredje gang stiftelsen deler ut stipend til kulturtalenter, og at dette er noe vi vil fortsette med, så det er nye muligheter til neste år.

– Styret har vedtatt at det skal settes av midler fra Sparebankstiftelsens gavefond til å dele ut inntil ti talentstipend årlig.

Stipendet er tiltenkt unge talenter bosatt i Nord-Norge som driver med scenekunst, visuell kunst, film, musikk eller litteratur. Søkere må være mellom 18 og 35 år, og ha et oppriktig ønske om å videreutvikle sitt talent gjennom faglig utvikling.

Stiftelsen har hatt god hjelp fra kulturinstitusjoner i landsdelen underveis i søknadsprosessen. Disse har vurdert søknader fra talenter innenfor sitt fagområde, og har kvalitetssikret kandidatene og de utdanningene de har søkt om støtte til.

Til sammen ble det utdelt stipend for 632 250 kroner.

De seks kunstnerne som mottok talentstipend er:

– Elisa Fernanda Pirir, Guatemala/Tromsø, film

– Maret Anne Sara, Kautokeino, visuell kunst

– Tonje Dreyer Sellevoll, Stonglandseidet/Tromsø, scenekunst

– Oskar Stunes, Evenes/Tromsø, musikk

– Julia Gåsvær, Gåsvær/Tromsø, musikk

– Tine Surel Lange, Eggum i Lofoten, musikk


Hun er årets unge samiske kunstner: - En stor ære

Riddu Riđđu har utnevnt årets unge samiske kunstner: Ánná Káisá Partapuoli fra Skånland.- Jeg er flau og stolt

Det sa vinneren av Stubø-prisen, som ble delt ut lørdag kveld.Fikk drømmestipendet - og har drømmen klar:

Vil bli musiker i Harstad

Den unge klarinettisten Nina Emilie Karlsen er klar på at hun ønsker å bli musiker i hjembyen. Nå har hun fått drømmestipendet for å hjelpe henne på veien.Jakter nyskapende sceniske prosjekter i nord:

Jakter nye ideer

Festspillene legger om stipend- og tilskuddsordningen.