Det er Statsadvokatene i Troms og Finnmark som har tatt ut tiltale mot harstadmannen, som er i 40-årene. Han er anklaget for vold og krenkende adferd mot en mindreårig sønn. Det er satt av to dager til rettssaken som starter i Trondenes tingrett 22. mai. Aktor i saken er politiadvokat Trine Nygaard Johnsen, forsvarsadvokat er Thomas Randby og bistandsadvokat er Roar Edvardsen.

Konkret hevder politiet at mannen har slått sønnen i hodet og på kroppen. Tatt tak rundt halsen hans og bøyd han bakover, slik at han fikk problemer med å puste. Lugget han og dratt han etter håret. I tillegg til skjellsord. Dette skal ha skjedd ved flere anledninger på flere adresser over et tidsrom, og dermed dannet et mønster av psykisk og fysisk vold.

Mannen er tiltalt for brudd på straffelovens paragraf 219: "for grovt eller gjentatt å ha mishandlet, ved å ha øvet vold mot eller på annen måte ha krenket sin tidligere eller nåværende ektefelle eller samboer, sin eller dennes slektning i rett nedstigende linje, sin slektning i oppstigende linje, noen i sin husstand eller noen i sin omsorg".

Og brudd på straffelovens paragraf 282: "for ved trusler, tvang, frihetsberøvelse, vold eller andre krenkelser, alvorlig eller gjentatt å ha mishandlet

a) sin nåværende eller tidligere ektefelle eller samboer,

b) sin eller nåværende eller tidligere ektefelles eller samboers slektning i rett nedstigende linje,

c) sin slektning i rett oppstigende linje,

d) noen i sin husstand, eller

e) noen i sin omsorg

Spørsmålet om eventuell oppreisning har påtalemakten overlatt til bistandsadvokaten.

Det er satt av to dager til rettssaken, som starter i Trondenes tingrett 22. mai. Aktor er politiadvokat Trine Nygaard Johnsen, forsvarsadvokat er Thomas Randby og bistandsadvokaten til fornærmede er Roar Edvardsen.