- Og så er det i gang igjen, våre klager på syklistene som tyter fram om våren, skriver Wenche-Synnøve Bakkeli til Harstad Tidende.

Hun forteller at hun helst ikke vil involvere seg i det årvisse hylekoret, men formiddagen 1. mai så hun en hendelse som gjorde henne provosert.

- Oppover Sama kom det fire vårglade syklister, på veien forstås, ikke på en gang-og sykkelsti som var helt folketom. Og de kom til et trafikklys som var rødt, meget rødt, sier Bakkeli.

Ved fotgjengerfeltet nært meieriet sto en far som var på tur med sitt barn.

- Hva skjer da? Jo, de fire bare suser forbi, mot rødt og mot alle lover og regler så vidt jeg forstår. Men kanskje vårsola blendet dem?

Bakkeli sier at hun ikke vil kjeppjage syklistene fra gatene, men innrømmer at hun ble sur.

- Husk til en annen gang: Man skal stoppe for rødt lys uansett hvem man er eller om man er kjørende, syklende eller gående. Og om en av dem kanskje valgte å kjøre på "drosjegrønt" er det lov for de andre å være vettig og ikke leke "følg føreren".

Bakkelig kvapp til da hun så situasjonen.

- Pappaen så ut til å ha satt foten på gata da syklistene kjørte forbi, men jeg tror han hadde oversikt nok til at hverken han eller barnet sto i fare, sier hun.