Den halvnakne og åpenbart skadde personen ba kvinnen om hjelp. Rett over gata observerte kvinnen så at et nabopar befant seg utendørs.

Drama

Hun spurte dem hva som foregikk. «Det er det man kaller utroskap», repliserte den mannlige halvdelen av naboparet. Samtidig forduftet den blodige mannen klokelig nok i skjul, og mannen som erklærte at det hadde foregått utroskap gikk inn i sitt eget hus, der han forsøkte å få samboeren med seg inn. Ifølge vitnet svarte kvinnen i parforholdet at hun rett og slett ikke turte følge mannen med inn i huset.

Alvorlig vold

Hendelsen er detaljert beskrevet i domspapirene fra Trondenes tingrett. Trekantdramaet, som i første omgang kan virke direkte komisk, hadde imidlertid et bakteppe av alvorlig vold. Harstadmannen i 30-årene måtte da også møte i retten 17. april i år, tiltalt for kroppskrenkelse av to personer. Den ene av dem hans samboer.

Havnet i feil seng

Episoden startet med at det ble arrangert fest hos samboerparet. Blant gjestene var også en venn av familien. Da de andre gjestene dro hjem, ble familievennen igjen. Vedkommende var heller ikke snauere enn at han havnet i samboerparets seng.

Mannen i huset ga beskjed om at hvis ikke familievennen fjernet seg fra soverommet, ville han selv sove andre steder. Slik gikk det også. Men han angret seg snart, og returnerte i retning soverommet.

Dæljet løs

Ifølge sin vitneforklaring hørte tiltalte det han beskrev som sexlyder fra rommet. Han grep deretter en 15 centimeter lang skralle – et verktøy – og entret rommet. Der inne var det stupmørkt, og han hørte fortsatt lyder «av seksuell karakter».

Dermed svartnet det for tiltalte. Han dæljet løs med verktøyet mot hodet og ansiktet til familievennen. Ved minst en anledning forsøkte hans samboer å gå imellom, og hun ble truffet av skrallen hun også, i nakken.

På et tidspunkt i dramaet dro tiltalte familievennen ut av sengen, hvoretter fornærmede tok beina på nakken og sprang ut av huset. Samtidig sprang tiltaltes samboer inn på badet og låste døra. Tiltalte svarte med å bryte opp døra og tok seg inn på badet. Hva som der skjedde er uklart.

Dårlig husk

Tiltaltes samboer ringte kort tid etter hendelsen til politiet. De rykket ut og pågrep mannen.

I retten kunne ikke kvinnen erindre at tiltalte hadde utført noen form for vold mot henne, rent bortsett fra at hun ble truffet av verktøyet da hun lå i senga.

Kvinnen kunne heller ikke erindre hva som skjedde mellom henne og familievennen i den berømte senga. Mens fornærmede selv ikke husket noe som helst fra hele episoden.

Sykemeldt

Tiltalte sa seg skyldig i å ha skadet familievennen på en grov måte. Men ikke skyldig på spørsmålet om han bevisst hadde utført vold mot sin samboer. Fornærmede i saken fikk sår og kutt som følge av volden, og ble sykemeldt i fem uker. Mannen har også hatt smerter i hodet i ettertid.

Hard straff

Trondenes tingrett fant mannen skyldig på alle punkter. Som skjerpende omstendighet har retten lagt vekt på at alkoholrelatert vold utgjør et problem i samfunnet.

Allmennpreventive hensyn tilsier at det reageres med en streng straff. Slag med farlige redskaper rettet mot hodet har et betydelig skadepotensial.

Tiltalte ble dømt til syv måneders fengsel. Han må betale fornærmede 25.000 kroner, 2000 kroner i sakskostnader, og tåle inndragning av verktøyet han utførte volden med.

Dommen var enstemmig.