Argumentene var de samme som i tidligere behandlinger av saken, enten man var for eller imot ny kino og bibliotek, selv om noen av innleggene var krydret med argumenter som fikk representantene til å trekke på smilebåndet.

Spesielt var replikkordvekslingen mellom Frp Eivind Stene og Aps Kari- Anne Opsal av det mer muntre slaget.

Delseier

– Vi er ikke imot ny kino og bibliotek, men satt opp mot andre viktigere oppgaver kommunen står foran velger vi å stemme nei til dette prosjektet. Men en delseier i saken kan vi ta med oss når Ap nå sier ja til å se på mulighetene til å benytte Offentlig privat samarbeide (OPS). Det er gledelig, sa Stene.

Hører til sjeldenheten

Dette fikk Opsal til å replisere:

– Det er ikke noe nytt i at Frp er imot å styrke kulturtilbudet i Harstad. Men å innkassere en delseier i et vedtak de stemmer imot, hører til sjeldenheten, sa Opsal som fikk støtte fra varaordfører Maria Fjellstad.

– Dere sier dere ikke er imot, men ønsker likevel ett annet vedtak. Høyst merkelig, uttrykte Fjellstad.

Ved et veiskille

Selv om posisjonen pluss Høyre uttrykte vilje til å gå videre med utredningen, i strid med rådmannens tilrådning, valgte flere likevel å sikre seg dersom kostnadene blir for høye.

– I dag står vi ved et veiskille som vil kunne gi nye muligheter for sentrum. Vi kan ikke stoppe nå, sa KrFs Per Pedersen og la til:

– Vi må imidlertid sikre oss at vi hele tiden har hånda på nødbremsen og kan dra i den dersom dette blir for kostbart, sa Pedersen.

– Ikke vanskelig å la seg smitte

SVs svært kulturinteresserte Edvin Eriksen var blant mindretallet som stemte mot utreding og begrunnet det blant annet med følgende.

– Det er ikke vanskelig å la seg smitte av Ap og Venstres tanker om å styrke byens kulturliv, men vi velger heller å prioritere midler til Bergseng skole, helsehuset, som sikker blir veldig dyrt, og nye boliger ved Sama sykehjem. Jeg har heller ikke sett eller hørt noen signaler fra ansatte eller brukere at biblioteket ikke er funksjonelt, sa Eriksen.

kulturinteressert: Edvin Eriksen hevder det ikke er vanskelig å la seg smitte av Ap og Venstres tanker, men valgte å stemme mot utredning for å satse på andre prosjekter. Foto: Andreas Isachsen
tilhenger: Kari-Anne Opsal fikk hele posisjonen pluss Høyre og MDG med på å utrede mulighetene for ny sentrumsnær kino og bibliotek. Foto: Andreas Isachsen