Varaordfører Odd Are Hansens opplevelse med skituren flrste påskedag endte onsdag opp i en interpellasjon til kommunestyremøtet. Ordfører Helene Berg Nilsen (SV) ble bedt om å svare på hva hun ville gjøre for å sette en stopper for all den ulovlige snøskuterkjøringa i kommunen.

-Det er helt vilt. Både de som har dispensasjon til å kjøre skuter og andre, driver på med denne ville kjøringa, sa Hansen.

Ikke plass for skutere

Han mener problemet er spesielt stort i Skånland.

– Det er trange daler og her er det ikke plass til noe snøskuterkjøring. Når vi turgåere skal ut i naturen for å få oss en rolig stund, blir vi møtt med motorbrøl, sa Hansen.

Han kritiserte også de ulovlige skuterførerne for en slett oppførsel overfor grunneierne.

-Jeg vet om grunneiere som ikke ønsker skutertrafikk over deres grunn. Grunneierne vil ikke si noe til skuterfolket fordi de føler det sterkt ubehagelig og at det er utsatt for et sterkt press, sa Hansen.

Han fikk støtte fra Kjell Pedersen (Rødt), som mente at saken også hadde et miljøperspektiv.

-Det er ikke bra at det brennes bensin på nye områder. Vi har allerede et alt for stort forbruk av fossile brenstoffer, slo han fast. Både han og Hansen mente at det ikke var behov for noen snøskuterløype i ETS.

TEXAS: -Det er ikke plass til snøskutere i Skånland, hevder varaordfører Odd Are Hansen (SV).

Kommet for å bli

Nina Jakobsen (Ap) var overhode ikke enig i dette.

-Snøskuteren er kommet for å bli. Denne saken har flere sider. Vi snakker om motorinteressert ungdom som ikke bare kjører, men de mekker og fikser på skuterne sine. Hva hadde de gjort om de ikke fikk lov til dette, spurte Jakobsen.

Hun viste også til de mange funksjonshemmede som ikke hadde noen mulighet til å komme seg opp til et fiskevann, uten snøskuter.

-Jeg kjører selv skuter og har lenge ønsket meg en løype i ETS. Det må nå være på tide at arbeidet med dette blir tatt opp igjen, sa Jakobsen.

En politisak

Ordfører Helene Berg Nilsen (Ap), mente at det ikke var stort kommunen kunne gjøre med den ulovlige skuterkjøringen.

-Det jeg både kan og vil gjøre er å gjøre Politiet oppmerksom på saken. Det er opp til dem, Statens naturoppsyn og Fjelltjenesten som har oppsynsansvaret. Jeg kan anmode om hyppigere kontroller i marka, sa Nilsen.

Ordføreren minnet om at kommunens myndighet kun dreide seg om å gi dispensasjoner for loven om motorferdsel i utmark. Politiet i Harstad, Fylkeskommunen og Statskog får deretter kopi av dispensasjonen, opplyste ordføreren.